Зима

Зима
Пролет

31 май 2023 г.

Очаквайте силна „ПП“!

Това е партията с най-верноподаническа подкрепа за Сюзерена (САЩ). Необходимо й е това правителство, за да демонстрира своята адекватност на господстващия истеричен исторически момент 

 

Тези, които очакват срутване на подкрепата за „Продължаваме промяната“ след „откровеното“ заседание на Националния й съвет ще бъдат изненадани. 

За „ПП“ започва да се заформя ново качество. Това е партията с най-ясна, най-верноподаническа подкрепа за Сюзерена (САЩ). Това, което изглежда като „национална измяна“ с Посолството ще се окаже неин актив, нейно предимство. „ПП“ просто спечели състезанието за силно „сътрудничество“ със САЩ. „Отказът от суверенитет“ няма да впечатли значима група електорат. Заявката обаче да се служи безотказно на Силния, да се изчистят „московските мекерета“, да се „почистят“ службите и администрацията от колебливите, от неясните, няма да отнеме проценти, а ще прибави. 

За тази трансформация, за тази идеологическа „гимнастика“ решаваща роля ще изиграе държавата и основните медии. Вчера се чуха призиви за „майдан“, за „необходимо насилие“, за „пускане на кръв“ – в нормална държава това е основание за арести, но нашата ще си затрае, ще се направи, че „нищо не е чула“ или че „какво пък толкова“ и с това ще влее смелост в силите, които наистина искат „силен евроатлантически ред“. 

Основните медии започнаха да си вършат работата. „Прозорецът на Овертон“ се отвори широко – няма „предателство“, има „естествено съгласуване“, „нормална практика“, дори има „отговорно поведение“. Както на митинга се обясни „Националните интереси на България са интересите на Брюксел и на НАТО!“. 

Оруел се подхилква до „Прозореца“ – „отказът от суверенитет е истински суверенитет!“, „да служиш на чужда държава означава истински да служиш на своята държава!“

Бизнесът и администрацията, които ГЕРБ владее ще започнат да се озъртат, много от тях ще се приплъзнат към този, за който знаем, че е благословен от Силния. Бойко Борисов е с желязна кадрова хватка зад завесата, но на самата сцена много „заиграва“, не е ясен до край, не може да му се има доверие до край. В спокойни геополитически времена геният на ББ е решаващ, но утре няма да е достатъчен, защото му липсва необходимата категоричност, подчиненост и афинитет към слугинаж. За разлика от него, Кирил и Асен ще бъдат незаменимите в геополитическия конфликт, който ще се ожесточава. 

„Убийствената прегръдка“ на ГЕРБ няма да сработи, защото ПП ще влязат в нова политическа и психологическа орбита. Само й трябва малко време, за да се докаже. Необходимо й е това правителство, за да демонстрира своята адекватност на господстващия истеричен исторически момент. 

На ББ това правителство също му е необходимо, докато се разкарат прокурорските облаци над главата му. 

Така че, ситуацията ПП – ГЕРБ ще бъде „win - win“, както мъдро би казал Асен Василев.


Юрий Борисов

Няма коментари:

Публикуване на коментар