Зима

Зима
Пролет

30 май 2023 г.

Тези седем до десет процента искат да ни въвлекат в истинска диктатура

Ако има управляващи, които мразят 90% от народа си, но искат да го управляват, то какви са те?  

 

След признанието на Кирчо, че техният електорат е не повече от 7 до 10%, останалото е чрез али-бали (кога ще ни разкажат какво са правили, м?), в същото време открито мразят и презират останалата част от народа, то тогава се питам, защо искат да управляват този народ и не се насочат към друг?

Но ето, попитах Изкуствения интелект за същото: 

User

Ако има управляващи, които мразят 90% от народа си, но искат да го управляват, то какви са те? 

ChatGPT

Ако има управляващи, които проявяват негативни чувства към голяма част от населението, но продължават да стремят към управление, можем да ги опишем като авторитарни, диктаторски или недемократични лидери. Тези управляващи може да преследват собствени интереси или да имат агенда, която не отразява нуждите и предпочитанията на народа. Такива ситуации често водят до липса на свобода, нарушаване на правата на гражданите и недемократично управление. 

User

Защо тези управляващи мразят 90% от народа си? 

ChatGPT

Причините за мразната настроеност на управляващите към голяма част от народа могат да бъдат разнообразни и зависят от конкретната ситуация и контекст. Някои възможни причини могат да бъдат:

Властта и контролът: Управляващите може да се опитват да установят и задържат своята власт и контрол, като поддържат населението разделено и ограничават свободата и правата на голяма част от хората. Това може да се дължи на страх от загуба на власт, конкуренция срещу опозицията или преследване на собствени интереси.

Етническа или културна нетърпимост: Управляващите могат да имат нетърпимост или предразсъдъци спрямо определени етнически, културни или религиозни групи в обществото. Това може да произтича от националистически или расистки идеологии.

Икономически интереси: Управляващите може да се фокусират върху своите икономически интереси и да пренебрегват голяма част от населението, което може да бъде икономически уязвимо или несъгласно с техните политики. 

User

А защо тези управляващи твърдят, че 90% от народа е тъп? 

ChatGPT

Направени са обобщаващи и негативни твърдения от страна на управляващите, които определят голяма част от народа като "тъп" или некомпетентен, за да дискредитират и деполитизират групата хора, които не са съгласни с тяхната политика или имат различни мнения и възгледи.

Тези твърдения могат да бъдат използвани като стратегия за заплашване, за да се поддържа властта и контролът, като се омаловажава и дискредитира опозицията. Чрез етикетирането на голяма част от населението като "тъп" или "некомпетентен", управляващите се опитват да създадат впечатление, че само те са способни да водят и управляват държавата, а всички останали трябва да се подчинят на тяхната воля.
В такива случаи е важно да се запази критично мислене и да се анализират фактите и аргументите, представени от различните страни. Не следва да се приемат обобщенията и негативните стереотипи, които се налагат от управляващите, без да се извърши собствената оценка и преценка на информацията и политическата обстановка. 

User

А ако тези управляващи, които мразят 90 % от народа, твърдят, че за да управляват добре, то го правят чрез чужди държави и служби за сигурност? 

ChatGPT

Ако управляващите полагат усилия да управляват през външни влияния и чужди държави, вместо да се фокусират на доброто на своя народ, това може да се разглежда като неефективно и вредно за интересите на държавата и народа. Такива действия могат да породят недоверие и нестабилност във вътрешната политика и могат да влошат отношенията с други държави. В демократични системи, където принципът на представителното правителство е налице, властта следва да се упражнява в интерес на голямата част от населението и да се отчитат стойностите на демокрация, прозрачност и отговорност. 

User

Ако тези, които са критични към такива управляващи, биват преследвани, обиждани и забранявани, то какви са тези управляващи? 

ChatGPT

Ако управляващите преследват, обиждат или забраняват на критиците си да изразяват своите мнения и критики, това може да се разглежда като нарушение на свободата на изразяване и притиск върху опозицията. Такива действия са несъвместими с принципите на демокрацията, където свободата на словото и правото на изразяване на мнение са основни права на гражданите. Те могат да указват на авторитарен или репресивен режим, който се опитва да запази властта си чрез подтискане на критиката и опозицията.
...
П.П. Скоро срещнах приятели от десетилетия, с които до скоро водихме театрални, литературни и кино разговори, при това с удоволствие. На живо им е трудно да ме мразят, както тук, и ми викат: Гергано, моля те, махни петолъчката от фейса, само ти вреди? 

Аз я нося заради вас, приятели, за да ви науча на демокрация - им отговорих! 

Но в едно съм сигурна, тези седем до десет процента искат да ни въвлекат в истинска диктатура, съвместно с народняшкия хитрец Боеко и близкия на Христо Иванов Доган.
Борете се за правото да сме критични, да имаме мнение и да го изразяваме свободно!

Ако не го направим, следва погром за България!


 Гергана Пирозова

Няма коментари:

Публикуване на коментар