Лято

Лято

5 юни 2023 г.

Проф. Георги Рачев: Нямаме нищо против Зарица Димкова, но тя е далече от същината на туризма

"Димкова може да стане и министър на отбраната или на което и да е министерство. Но няма как да започне да се учи на туризъм." 

 

"Туристическият бизнес няма нищо против личността на Зарица Димкова и нейното кариерно развитие, но тя е твърде далече от същината и съдържанието на туристическия бизнес. 

Особен е секторът "туризъм" и е единственият, който може да се възпроизведе 100% за една година. В този бизнес участват много хора. Затова искаме да има експерт или човек, който да е свързан с многоликия туристически бизнес."

Това каза пред БНР проф. Георги Рачев от Алианса на туристическата индустрия в България във връзка с това, че част от туристическия бранш не одобрява Зарица Димкова, номинирана за министър на туризма в проектокабинета "Денков" от квотата на "Зелено движение" (част от "Демократична България"). От там очакват кандидатурата за този пост да бъде на човек от сектора, който е добре запознат с проблемите в него. Затова те изпратиха писмо до Николай Денков и Мария Габриел.

Димкова е била зам.-министър на външните работи в две служебни правителства, има опит като мениджър на големи международни проекти, завършила е дипломация и международни отношения.

"Месеци наред тя няма да може да влезе в същината на този бизнес. Туризъм не се прави от днес за утре. Димкова може да стане и министър на отбраната или на което и да е министерство. Но няма как да започне да се учи на туризъм. Искаме среща да кажем защо не сме съгласни с нейната кандидатура. Такава среща ни беше отказана."

Проф. Рачев подчерта, че е необходим диалог, тъй като въпросът касае прехраната на много български граждани. И допълни, че имат предложение за хора, които могат адекватно да заемат поста. 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар