Зима

Зима
Пролет

25 август 2023 г.

Васил Божков е задържан за 72 часа, предстои да му бъдат предявени обвинения

Божков се е прибрал едва сега у нас, защото до завчера не е имал разрешение от властите в Дубай да напуска страната от съображения за неговата сигурност 

 

Завърналият се днес от Дубай бизнесмен Васил Божков е задържан за 72 часа, като предстои да му бъдат предявени обвинения.

От прокуратурата съобщиха, че Божков ще бъде призован и като свидетел по досъдебното производство по твърдения на самия Божков, че е бил изнудван от бившият премиер Бойко Борисов и бившият финансов министър Владислав Горанов. По това производство миналата година за денонощие бяха задържани Борисов, Горанов и Аранудова.

Малко по-рано този следобед адвокатът на бизнесмена - Стоян Баумайер обаяви пред журналисти, че Васил Божков е задържан за 24 часа, след като той кацна на летище "София" със самолет от Дубай.

На пистата го чакаше екип на Гранична полиция, както и цивилни полицейски автомобили.

"Ще бъде откаран е в МВР болница за преглед. След това ще бъде разпитан от прокуратурата", поясни адвокатът му.

По думите му бившият хазартен бос се е прибрал едва сега у нас, защото до завчера не е имал разрешение от властите в Дубай да напуска страната от съображения за неговата сигурност.

"Процедурата се спазваше от властите в Абу Даби и от властите на летище София той беше задържан за 24 часа. Сега ще го откарат в МВР болница за преглед. След това евентуално ще бъде разпитан от прокуратурата. Той се върна съвсем доброволно и при първа възможност, защото до 23 август, до завчера, той нямаше разрешение от властите в Дубай да напуска страната от съображение за неговата сигурност. Неговите мотиви са да изчисти името си пред съда", настоя Баумайер, цитиран от БНР.

Адвокатът на бизнесмена добави, че в момента не може да коментира защо Божков е арестуван: "Следете му социалните мрежи. Ще коментираме в понеделник".

На въпрос дали има връзка връщането на клиента му с убийството на бизнесмена Алексей Петров, Стоян Баумайер отсече: "Не мисля, че трябва да вкарвате моя клиент в роли във филми, за които той даже не знае, че е имало кастинг". 


Няма коментари:

Публикуване на коментар