Лято

Лято

29 август 2023 г.

Дженифър Анистън - Вряло и кипяло тяло

Когато играе, тя притежава приземено и органично излъчване, което я прави прекрасен избор за романтични комедии. Носителка е на неподражаем чар 

 

Потресаващо приятната принцеса от “Приятели” Дженифър Анистън е неприятно изненадана от радикалното развитие на културната революция в САЩ и нахлуването на политическата коректност и така наречената “кенсъл култура” на цензура и забрана във всяка сфера на публичния живот. 

Преди дни тя коментира, че иска да се приключи с това и попита “няма ли изкупление” в новия модел на обществени отношения.

Прогресивните медии в САЩ веднага я нападнаха и не е ясно дали нейните критики към режима на сплашване и преследване в страната няма да се отразят на новите филми и сериали, в които тя тепърва ще бъде голямата звезда.

Преди време тя зарадва почитателите си с продължението на “Убийствена мистерия”, а по-миналата пролет тя припомни и своята най-прочута роля - Рейчъл, в завръщането на “Приятели” с един специален епизод. Дженифър е най-голямата звезда от екипа на исторически успешния комедиен сериал и единствената, която изгради истинска топ кариера на най-високо ниво след приключване на поредицата.

Специалното събиране на екипа на “Приятели” беше отложено заради пандемията, но в крайна сметка видя бял свят, а много прогресивни либерали се оплакаха, че има само бели хора и съжалиха, че преди време са харесвали поредицата. А Анистън е все по-критична към модерността. “Ако трябва да съм честна, вече въобще не знам какво означава това нещо - съвременен шоубизнес. Не знам какво в какво се е превърнала развлекателната индустрия. Не е същата като преди. Тя вече не е толкова бляскава. Постепенно става в нещо като сбор от последователи на Tik-Tok и “Инстаграм”. Струва ми се, че сега те наемат за работа в шоубизнеса в зависимост от последователите, които имаш в социалните мрежи, а не заради таланта. А аз не съм добра в боравенето с тези платформи. Но явно, за да си актуален, трябва да се показваш в Tik-Tok”, каза тя.

Но Джен все още оценява носталгията по “Приятели”: “За мен това продължава да бъде една от най-великите професионални задачи, които съм имала. Но “Приятели” е и нещо повече. Нещо отвъд работата. Още ми е трудно да повярвам в какъв сензационен културен феномен се превърна тази поредица. “Приятели” е като мое семейство. Аз нямам сестри, но с Кортни и Лиса сме точно като сестри.”

Тя продължава да бъде и в отлична физическа форма. “Отделям много внимание на здравето. От години не минава сутрин без да пия сок от целина. Страшно е полезен. След това пия вода с ябълков оцет за регулиране на кръвната захар и нивата на холестерол. Помага за здравословното отслабване. Приемам и пробиотични добавки, които стимулират растежа на полезни микроорганизми в стомаха и са страшно важни за неговата дейност. Имам си и любима рецепта за шейк с протеин на прах, спанак, мача на прах, горски плодове и витамин C. Никога не съм била вманиачена по сериозната закуска, но се насилих да стана и съм доволна от резултатите”, разказа преди време звездата.

Месеци преди да навърши 55 години, тялото на Дженифър продължава да представлява превъзходна плътска фантазия - тя е чисто качество от Калифорния и носи някогашния престиж на Слънчевия щат.

Анистън съумя да се настани в своя собствена ниша на романтични комедии и да капитализира върху излъчването си на добро момиче с голямо сърце и чувство за хумор. В киното тя няма амбициите да бъде новата Мерил Стрийп. Анистън участва предимно в леки семейни и младежки заглавия, проектирани да задоволят вкусовете на масовата публика. От време навреме Дженифър рискува с някоя по-смела роля в независим или по-малък филм и според някои критици тя действително притежава актьорски талант, емоционален диапазон и драматичен потенциал, а не е просто любимката от “Приятели”.

Графиня на романтичния жанр

Когато играе, тя притежава приземено и органично излъчване, което я прави прекрасен избор за романтични комедии. Тя е носителка на неподражаем чар. В последните 10-15 години тя е това за жанра на целувките и въздишките, което беше Мег Райън в края на 80-те и през 90-те години на миналия век, но вече е очевидно, че Анистън ще се радва на още по-продължителна, богата и успешна кариера.


Няма нищо общо с Рейчъл от „Приятели”

За Дженифър ще цитирам моя приятел и колега от “Приятели” Матю Пери: “Какво може да каже човек за Дженифър, което да не е казвано вече от някой по-умен и с по-богат речник от мен.” Дженифър е обожавана от толкова много хора по света. Разбира се, аз смея да твърдя, че я познавам добре и имам преки впечатления от нейния топъл характер. Тя е толкова различна от персонажа си в “Приятели” Рейчъл. Дженифър и Рейчъл наистина са страшно различни.

Мат Лебланк, актьор


Една истинска актриса

Дженифър е толкова популярна, че около нея винаги се шуми, но тя е истинска актриса, а не просто знаменитост. Но постоянно е в заглавията. Преди години всички обсъждаха само развода на Брад Пит и Анджелина Джоли и постоянно намесваха Дженифър Анистън в ситуацията. Винаги ще има хора, които искат да я превърнат в част от нечия драма. Кортни Кокс го каза много добре тогава: “Раздялата на Пит и Джоли не е свързана с Джен, това няма нищо общо с нея и тя не е заслужила да бъде вкарвана в интриги и медийни сензации”.

Лиса Кудроу, актриса


С класи над Анджелина Джоли

Наистина не знам какво му е минавало през главата на Брад Пит преди години когато заряза Дженифър Анистън заради Анджелина Джоли. Да, по това време Джоли бе смятана за най-еротичната жена на планетата, всички бяха луднали по тези устни и връзката с Пит беше като мокрия сън на всички фенове на холивудски знаменитости. Но още тогава беше ясно, че характерът на Джоли е нестабилен, всички тези деца, желанието да си осинови дете от всеки континент, социалния активизъм. Прекалено насериозно се беше взела. Аз винаги бих предпочел Анистън пред Джоли. Тя просто е с класи над нея.

Хауърд Стърн, автор и водещ

 

Владислав Апостолов, "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар