Зима

Зима
Пролет

20 август 2023 г.

Ролята на Алексей Петров във вътрешнополитическия живот винаги е била само на продуцент, никога на режисьор

Неговият основен проблем бе, че не винаги се ангажираше с най-безопасния за него сценарий и сценарист, проявяваше опасна за него инициатива

 

 

Продължава обсъждането на ролята и значението на Алексей Петров във вътрешнополитическия живот на нашата страна. 

Едни твърдят, че се митологизира значението на убития бизнесмен, бивша барета. 

Други като Николай Денков и Мария Габриел твърдят, че Петров няма роля в „стъкмяването“ на правителството. Позицията и на двамата не предполага те да имат някаква чувствителна информация по въпроса. Тяхното ниво е само изпълнителско. Както казват французите те са само банален и заменяем executeur (изпълнител), но определено не и decideur (вземащ решение). Изпълнителите в държавната администрация нямат достъп до чувствителна информация. 

Ролята на Алексей Петров във вътрешнополитическия живот на нашата страна винаги е била периодически само на продуцент. Но никога на режисьор. Никога. 

Неговият основен проблем бе, че не винаги се ангажираше с най-безопасния за него сценарий и сценарист. Освен това постоянно проявяваше опасна за него инициатива. Сам си възлагаше допълнителна важна роля в спуснатия му за реализиране сценарий, в който определено не е ангажиран като актьор. 

Този негов постоянен стремеж в крайна сметка се оказа фатален за него.

Алексей Петров


Боян Чуков

Няма коментари:

Публикуване на коментар