Зима

Зима
Пролет

5 август 2023 г.

Не се гъбаркайте с народа!

Ей, безцеремонници с крадливи ръчички и роднини по бандитска линия, аз така и не разбрах държавата ли си има мафия или мафията си има държава 

 

Приматът от Стара Загора е бил покриван цял месец. 

Как и кой измъкна тази садистична история на бял свят - да му мислят тези от сглобката. Нормалните българи са потресени. В града на липите са категорични - този не участва в походите за мир. Това може да не е важно за някои, но е показателно. 

Два дни пресконференции и тв-изяви ни убеждават, че разходките му на свобода цял месец са законни. За пари и власт не се говори, но недоверчивият българин и тях ги обсъжда (на маса). Дори ревността май е на последно място. А славният ни главен прокурор Бобчо отцепи цял зам. негов колега. Мен вече ме е страх дали няма да го отнесе и някоя от чистачките?

Истина е, че този заслужен гняв е измъкнат точно във времето, в което са лъснали амбициите да се прави ремонт на българската Конституция. Покрай съдебните и 3 март са го разпънали. Много специалисти ги коментират като свирката на локомотив, освен този за националния празник. Но, тази територия е друга бира.

Плакат на един от протестите, пропагандиращ Истанбулската конвенция, казва много повече от локумите, които ни разтягат от телевизора. Като прибавим ухилените физиономии на протеста пред Съдебната палата в София на Бърборчо и фамилия започвам нещо да стъпвам накриво в мисли и желания.

"Любимецът" ми Буци, вещо разконтрил България за има няма 12 години и забравил за партизанските си подвизи през 2020 г., когато хиляди го издирваха по села и паланки, явно е поизличил малко в съзнанието си заканите на Гешев, след като вече е изпран до бяло. Гледам, особено като виден международник е навирил перчем (образно казано, защото такъв отсъства). И пак ни се кара от телевизора. Той добричък, "стотици служебни премиери", назначени от Радев (това си било диктатура) съсипали магистралата МУ. Човек като си има личен главен прокурор явно му е позволено и небивалици да дрънка публично. Недей бе, човек! Все пак нека като първо да го оставим да удуши бавно и с наслада харвардчетата, жълтопаветниците по навик сами си плюят на физиономията.

ГЕРБ (онзи файтон СДС, извинете, не го броя и май не само аз) и ДПС да не се правят на ощипани моми - във властта са. А аз като вечен оптимист съм сигурна, че все пак някога някой ще се наложи да дава отчет като как и по коя магистрала или в тонове фурми са се разсипали сума финикийски знаци, примерно.

Безумна наглост е да крадеш и да занимаваш с щуротии вече един доста изнервен народ, на който отгоре на това съвсем наскоро му предстои да си види и сметките за ток. Цените на пропан-бутана са лека загрявка за определяне на градусите на търпимост. Ей, да няма изненадани като онзи с пържолите.

Жега е, знаем, че на човек като му избият чивиите, не се знае, знае ли се. Вижте в братските щати какво се случва. Айде, да не е всеки ден, ама мине не мине седмица - все някой гърми и има повече жертви от тези по нашите пътища. Което като факт си е забележително, защото ние сме царе да се налюляме и напушим и да се метнем като джигите по автомобилите.

Та, по тази пълна торба с причини, ей, безцеремонници с крадливи ръчички и роднини по бандитска линия, аз така и не разбрах държавата ли си има мафия или мафията си има държава.

Не се гъбаркайте с народа!

Егати, държавата бъкана от корумпета!


Лилия Янкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар