Лято

Лято

10 септември 2023 г.

Най-мракобесните антикомунисти в историята на прехода имат пряк произход от най-тежката червена номенклатура

Дядо му е празнувал 9 септември. Баща му го е отбелязвал. Чичо му е ходил на манифестации. Целият род на майка му също. А Терзиев бичи статуси срещу комунизма сутрин, обед и вечер

 

 

Точно преди две години в парламента се обърнах към Демократична България и им заявих, че от всеки друг бих очаквал критики към 9 септември, но от тях не. 

Защото така като ги гледам в кьошето две трети са издънки на старата номенклатура. "Тази вечер повечето от вашите родители ще празнуват", казах аз и видях как в конски тръс групата на ДБ се изнизва демонстративно от залата...

Припомням този епизод не, за да се хваля (добре де, хваля се, но само малко), а за да отбележа поредната патология на дясното у нас. Васил Терзиев, детeто, внукът и племенникът на ДС е излял поредна логорея срещу комунизма и 9 септември. Все по-често си мисля, че май наистина наблюдаваме заложническа ситуация. Този не му дават да роди собствени мисли, а някой пиар ръси тъпотии и самоубийствени глупости от негово име. Темата за комунизма е отворената кървяща рана на младия милионер и не знам защо му е да скача с двата крака в тази кална локва.

Дядо му е празнувал 9 септември.

Баща му го е отбелязвал.

Чичо му е ходил на манифестации.

Целият род на майка му също.

При това са били убедени, вярвали са, били са ентусиасти.

За да се стигне до тяхната генетична издънка, която днес намира основен смисъл в своята кампания да бичи статуси срещу комунизма и сутрин, обед и вечер да се отрича публично от семейството си. Най-накрая дори и да спечели тези шибани избори за какво ще му е победата - в него вече не е останал грам морален заряд. И то защо? За да удовлетвори шепа бесни десни зомбита, които така или иначе биха гласували за него, защото такъв софтуер са им вкарали изначално.

Но този процес се нуждае от психологическо изследване. Най-мракобесните антикомунисти в историята на прехода имат пряк произход от най-тежката червена номенклатура. Само в България е възможно да излезеш от апартамента, голям колкото футболно игрище на баща ти, разположен на пъпа на Докторската градина и да отидеш до "Дневник", за да си вземеш хонорара за поредното есе срещу комунизма. Това е моралната катастрофа на България, защото десницата ни не просто я няма, тя е фалшива в своя зародиш, това е гримираната хардкор номенклатура, която поиска да запази господстващите си политически и икономически позиции като се пребоядиса публично и истеряса антикомунистически.

И днес вече същите тези номинират кандидат като самите тях. Изцяло от тяхната порода.

Да им е честит!

Васил Терзиев

 Александър Симов

Няма коментари:

Публикуване на коментар