Лято

Лято
Лято

10 септември 2023 г.

Русия ги победи, а Украйна е огромно разочарование

Очакват се смешни оправдания в опит да запазят достойнство при отдръпването си от проекта „Украйна“. Купете си пуканки. Вземете и за нашите демоде либерали. Пак си купиха фабрика на 8 септември 

 

Целите на Запада и Украйна вече не съвпадат, защото Русия вече не е заплаха, умуват в британския вестник.

Защо не била заплаха вече. Защото била отслабнала от войната. Западът бил победил.

Следователно трябва да пренасочим парите за Украйна за решаване на вътрешните проблеми.

Кое е дефектното в тази логика: неверните факти и верният краен извод, че Русия не ги заплашва.

А кои са неверните факти:

Русия е по-силна от началото на военната операция – има огромна и вече добре обучена армия, досега е изразходвала само старите си оръжия и само с тях успешно противодейства на най-модерните западни, успешно научи всички слаби места на методиката на войната и въоръжението на НАТО, военното им производство се увеличи в пъти и то по отношение на високите технологии, постигна пълна икономическа самостоятелност, санкциите не я засегнаха, провалиха се всички опити за политическа и икономическа изолация на Русия.

Заплаха ли е това. Не, защото поначало не е имала такива намерения, а не защото е по-слаба. Русия никога не е била заплаха, освен с нежеланието си да се разпадне и да им подари природните си ресурси, с нежеланието си да се подчини.

Западът по-силен ли стана. Не, защото санкциите удариха точно западните страни.

Оръжейните им арсенали са изчерпани, модерните им системи въоръжение са компрометирани на световните пазари, все повече разчитат на енергийните източници от Русия, но публично не го признават.

Цялата им огромна помощ за Украйна беше изгорена на бойното поле пред очите им.

Имат сериозни политически и социални проблеми, Зелената сделка удари икономиката им, колкото и напразните разхищения за Украйна, заедно със санкциите, разпадат се остатъците от колониалната им система в Африка, проваля се хегемонизмът им в световния ред..

Не успяха да разположат ядрено оръжие на границата с Русия, Украйна потъва, по-корумпирана от всякога, парите им са похарчени напразно, руснаците им се присмиват на жалките мъки, обществените им стандарти стават все по-извратени, демократичните ценности са забравени, имигрантите ги задушават, собствените им граждани стават все по-гневни, правителствата падат като плочки на домино.

Защо тогава променят отношението си към Русия и Украйна под фалшив предлог? Защото не е удобно да признаят, че Русия ги победи, а Украйна е огромно разочарование.

И търсят оправдание за собствения си провал.

Това е причината да се ориентират към пренасочване на помощта за Украйна за решаване на породените от този провал вътрешни проблеми.

Какво следва: очакват се все повече такива смешни оправдания в опит да запазят известно достойнство при отдръпването си от проекта „Украйна“.

Купете си пуканки. Вземете и за нашите демоде либерали.

Пак си купиха фабрика на 8 септември.


Богомил Бонев

Няма коментари:

Публикуване на коментар