Зима

Зима
Пролет

21 септември 2023 г.

Шест начина да разберете, че връзката ви се разпада

Усещането, че нещо не върви и силно ни потиска е първата сигнална лампа, която ни подсказва, че връзката ни се разпада

 

 

Има много причини, поради които двойките предпочитат да останат заедно, дори тогава, когато пламъкът вече е изгаснал, но на негово място са се настанили навикът и недоверието. 

Дори тогава повечето партньори поемат по пътя на мълчанието, което допълнително нажежава обстановката и им пречи да изчистят търканията помежду си.

Не винаги е лесна задача, просто да спреш и да си признаеш грешките пред любимия човек и това е причината масово хората да избират замитането на проблемите под масата, докато в един даден момент вече дори не се вижда тази прочута маса от купчината товари, които сме захвърлили върху нея. Усещането, че нещо не върви и силно ни потиска е първата сигнална лампа, която ни подсказва, че връзката ни се разпада.

Разберете кои са другите сигнали, по които можете да разберете накъде се е насочила връзката ви.

1. Студено мълчание  

Ако до преди няколко месеца сте имали навика да обсъждате проблемите и заедно да намирате изход от трудните ситуации, сега този диалог е изместен от едно студено, вледеняващо мълчание. Обикновено когато единият от двамата партньори е решил, че няма смисъл да говори, означава, че не вижда никакъв смисъл да влага повече емоции и чувства в тази връзка.

Понякога това се случва, когато другият партньор не може да го разбере, чуе правилно или директно игнорира казаното. В други случаи мълчанието е знак за стачка, в която мълчащият се опитва безгласно да обясни, че не е съгласен с постъпките и решенията на партньора си. В третия случаи мълчанието е сигурен знак, че партньорът ни е охладнял към нас и вече не намира за нужно да споделя своите мисли и грижи с нас.

2. Дребнав егоизъм 

Когато единият от двамата партньори опре до дребнавостта и започне да брои онова, което е дал на другия, като изтъква и факта, че не е получил нищо в замяна, означава, че връзката започва да се разпада. Обикновено силната връзка е необременена от подобни чувства, като дребнавост, егоизъм и злоба, просто защото в нея царува споделеността и искрената обич. Но когато на преден план са изпълзели подобни грозни емоции, стабилността се изпарява, като бива заменена от едно сметкаджийско дребнаво пресмятане, което е необичайно за хора, които са споделяли едно легло, дом и са имали своя мечта да остареят заедно.

3. Натриване на носа

Когато натриването на носа между партньорите започне да става обичаен начин за комуникация и се случва пред голяма публика, нещата не отиват никак на добре. Повечето двойки започват да си изкарват кирливите ризи, когато се намират под афект, но когато тези схеми зачестят, тогава трябва лампичката да ни светне и да разберем, че нещо не е наред с тези отношения.

Колкото по-често партньорът ви се опитва да изопачава реалността за да ви накара да се почувствате непотребни, глупави и нищожни, толкова по-вероятно е той вече да не изпитва никакви чувства към вас.

4. Сексуални намеци към трети лица

И тогава със сигурност лампата трябва да светне в ярко червен цвят и да ви подскаже, че този човек не само, че не държи на вас, но и ви използва. Няма лошо в това партньорът ви да направи мил комплимент на чужда жена, но директен намек за нещо по-сериозно е сигурен сигнал, че връзката ви е застрашена, щом той търси нов интимен партньор, значи е дошло времето да си кажете ''сбогом''.

5. Крие някои събития, пари и телефона си

Можете да разберете, че тази връзка няма бъдеще само по трите изброени сигнала по горе. Щом някой се опитва да скрие нещо от вас, независимо дали това ще са някакви събития, срещи с други хора, телефона си или лични средства, означава, че той не само не ви уважава достатъчно, но и не смята за нужно да бъде напълно открит с вас.

Ако не получавате достъп до телефона на своя партньор, дори тогава когато го помолите учтиво да ви го даде за малко, означава, че човекът срещу вас се опитва да съхрани някаква тайна и това е напълно очеизваждащ факт. Ако го крие и пази като очите си, всъщност се опитва да ви спести някаква истина например свързана с това, че е започнал извънбрачна връзка или задвижва някакви незаконни сделки. А когато искреността изчезне напълно между партньорите, връзката започва да отива към финала си.

6. Умишлено ви наранява

Някои хора използват вулгарни и злобни коментари, други дразнещи натяквания и обидни реплики, трети опират до физическия контакт. Без значение дали партньорът ви е избрал психологическите атаки, имащи за цел да подкопаят самочувствието и настроението ви или си е позволил да ви посегне и в двата случая това е сигурен сигнал, че нямате никакво място в тази връзка.

Човек, който изпитва силни чувства към партньора си не е способен да му причинява болка – и това нещо трябва да го запомните в моментите, когато започнете да се чувствате безсилни, наранени и нещастни в своите отношения, особено когато виждате, че отсреща не можете да получите разбиране, подкрепа и любов. В тези моменти трябва да си тръгнете без да задълбочавате агонията си.


Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар