Зима

Зима
Пролет

1 ноември 2023 г.

Илиан Илиев е новият селекционер на България

В момента, в който видя, че не ми е комфортно и не ми е мястото тук, ще си тръгна. Тук съм с цел да помогна – ако това не стане, няма да чакам оценка от ръководството.“

 

 

Илиан Илиев е новият национален селекционер на България. 

Старши треньорът на Черно море заменя на поста освободения Младен Кръстаич и ще дебютира начело на "лъвовете" в евроквалификацията с Унгария на 16 ноември.

„Чувството е, първо, дълго мислих за това предложение. Предвид това, че съм прекарал 5-6 години на едно място, трудно се напуска тази зона на комфорт във Варна. В такъв труден момент, в който се намира нашият национален отбор, въпреки многото негативи, аз съм длъжен да опитам да помогна, да променим с хората, с които ще работим, това, което се случва. Евентуално да оставим нещо, върху което да стъпи следващият селекционер. Познавам голяма част от футболистите в националния отбор и тези, които са потенциални, сигурен съм, че те имат по-големи възможности. Толкова години съм във футбола – излизат с притеснение да играят, от тази скованост резултати няма. В тези кратки дни до мачовете с Унгария и Сърбия да променим мисленето, да повишим самочувствието и да променим малко нещата тактически“, заяви той, цитиран от Gol.bg.

Илиев бе категоричен, че няма да бъде трудно да съчетава това да бъде национален селекционер с ангажиментите си начело на Черно море. 

„В случая имаме две контроли март и евентуално още две след завършване на първенството. Когато няма официални мачове, няма да е толкова трудно да се съчетават нещата. Имаме предвид, че Георги Донков непрекъснато ще е на линия, все ще има човек от щаба на разположение“, каза още специалистът и разкри целта за двубоите с Унгария и Сърбия.

„Първата цел за тези мачове, които идват, е че трябва да променим малко настроението, малко повече позитивизъм да вкараме. Най-добре е да побеждаваме или да не губим – ще се опитаме да играем правилно тактически в опит да се противопоставим на тези два отбора, които са много добре окомплектовани. Като цяло, за Лигата на нациите, ние сме длъжни да участваме и ще се опитаме да влезем в по-горна група. Когато сме излизали да играем за резултат, не се е получавало.“

„Със сигурност, както е навсякъде, винаги треньорската професия е рискова, зависим от резултати и от малко късмет. Аз в кариерата си винаги съм изпитвал удоволствие от това, което правя. В момента, в който видя, че не ми е комфортно и не ми е мястото тук, ще си тръгна. Аз съм тук с цел да помогна – ако това не стане, няма да чакам оценка от ръководството“, заяви твърдо Илиев по отношение на това дали изпитва притеснения относно скорошна раздяла с поста си.



Няма коментари:

Публикуване на коментар