Зима

Зима
Пролет

9 ноември 2023 г.

Как негативното настроение състарява, изхабява и унищожава човешкото тяло

Радвайте на всеки миг от живота си, защото ви е даден само един шанс да се насладите на цялата красота, която ще ви предложи светът! 

 

Научно доказано е че, лошото настроение влияе директно върху начина, по който изглеждаме, като на първо място състарява кожата и ни кара да изглеждаме много по-стари, от колкото сме в действителност. 

Хората страдащи от психическа тревожност обикновено са по-предразположени към болести, отколкото тези които се чувстват в хармония със себе си.

Състаряването обикновено се дължи на няколко различни фактора, които се отключват именно от негативните мисли, депресии и лошо настроение, като например посягането към различни видове медикаменти, алкохол и упойващи вещества, с цел да притъпят своите душевни терзания.

Именно честата употреба на подобен вид медикаменти бързо състарява клетките, изсушава кожата и се отразява пагубно върху физическото състояние, излъчване и здраве. Колкото по-притиснати, обезкуражени и нещастни сме, толкова повече съсипваме кожата си и не само това, предизвикваме и редица други заболявания, като например – проблеми с храносмилането, депресии, затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания, паник атаки, диабет и силно главоболие.

Душевните терзания могат да предизвикат редица неблагоприятни симптоми и болести, както и да износят докрай човешкото тяло, именно поради тази причина е много важна ранната превенция и навременното лечение на психическите проблеми, които повечето хора отключват под прякото въздействие на силен стрес и неспособността ни да канализираме, отделяме и пречистваме вредните мисли от съзнанието си.

Знаете ли, че учените са направили изследване с хора разделени в две групи, едните са били с психически проблеми и депресии, а втората група са били напълно здрави. Те са наблюдавани в рамките на няколко години, като изследването е било съсредоточено върху това как се променя тялото в двете различни групи. Впоследствие учените са установили, че при хората с душевни и психически разстройства се е наблюдавало значително по-бързо стареене на клетките и по-ранна смъртност.

Истината е, че днешният свят е толкова забързан, че повечето хора не разполагат с достатъчно време да се изчистят от всички душевни терзания и проблеми, които им пречат да продължат напред и да изживеят живота си щастливо и в хармония със заобикалящия ги свят. Вместо това те натрупват тези негативни емоции в себе си, докато в един даден момент не осъзнаят, че са задръстили съзнанието си от толкова много емоционални товари, колкото тяхната психика в действителност е неспособна да понесе.

Колкото по-трудно преминаваме през житейските дилеми и натрупваме лошите си впечатления от хората, толкова по-нещастен и изгубен от смисъл живот живеем, затова е важно да съхраним положителността и усещането, че всичко е временно и тепърва ни предстои нещо прекрасно, защото единствено така ще можем да съхраним психиката и душата си здрави и няма да се налага да попадаме в злокобните капани на депресията и отчаянието, които дебнат зад всеки ъгъл!

Бъдете позитивни и се радвайте на всеки миг от живота си, защото ви е даден само един шанс да се насладите на цялата красота, която ще ви предложи светът!


 Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар