Зима

Зима
Пролет

24 ноември 2023 г.

Прегърнете провала, за да можете да се насладите на успеха

Животът така е устроен, че не можем да бъдем постоянно спокойни, нито пък победители, защото равновесието ще се изгуби, а ние няма да можем да научим житейските си уроци навреме! 

 

В човешката съдба присъства едно постоянно движение между земята и небесата, между провалите и победите, между страха и смелостта - всичко идващо към нас е просто необратим кръговрат, който променя облика си и ни показва всички нюанси на живота.

Няма вариант, чрез който да преживяваме само прекрасни събития и да прегръщаме успеха, просто светът не е устроен по този начин и винаги след най-щастливия момент в живота ни, идва нещо, което да ни напомни да не се самозабравяме и да се настроим за трудностите.

Когато човек се научи да прегръща проблемите и дори провалите в живота си, той ще може да оцени и да се наслади на всеки един блажен миг, който му изпраща Вселената, в противен случай, всеки път ще се шокира, когато след успеха се появява нова трудност.

Всички хора се страхуват от пораженията и не искат да мислят за предстоящите моменти, особено когато в този момент се чувстват щастливи, но истината е, че колкото по-рано се подготвим за тях, толкова повече разочарования ще си спестим. Когато обаче успеем да се изчистим от този страх и това постоянно напрежение и бъдем подготвени за всичко, което би могло да се случи, ще сме надхитрили съдбата и ще сме научили своя най-важен урок и той е, че след всяко зло идва задължително нещо хубаво и това е още един от вселенските закони, които човек получава или по лесния или по трудния начин. Но просто трябва да добие този опит, защото това е една важна част от неговата земна мисия.

Представете си колко повече болка ще изпитате тогава, когато не очаквате провала, а сте настроени единствено за победи. Тази болка всъщност отново ще ви върне назад към онези уроци, които не сте успели да научите и отново ще се опита да ви подскаже, че в живота присъстват много и най-различни цветове и не всичко е черно и бяло. А когато се страхувате от приближаващата загуба, вие отново не разбирате каква е играта на живота и че той редува постоянно щастието и болката, за да можете да се смирите и извисите над трудностите, като ги прегърнете в очакване на промяната.

''Добре е да се отпразнува успеха, но по-важно е да обърнеш внимание на уроците на провала!'' – Бил Гейтс

Всеки миг носи някакво послание към нас и е изпратен със специална мисия да ни отвори очите и душата за красотата ,която трябва да съхраняваме в сърцето си, дори тогава, когато сме поставени пред най-тежките изпитания на съдбата. Особено тогава ни е най-нужна силата и вярата, че след това предстои нещо много по-хубаво, защото животът е един кръговрат, в който се преплитат красиви и грозни събития, но от нас зависи как ще преминаваме през тях и доколко подготвени ще сме за тежките моменти, които каляват душата ни.

Животът е устроен така, че да оценяваме всеки миг и да прегръщаме трудностите, защото именно те са пътят, носещ поука, но отпращащ ни към целта! Когато обаче навреме преглътнем болката от неуспеха и сме готови да го посрещнем с отворени обятия, съдбата ни показва, че сме научили своите уроци и че трябва да се наслаждаваме на всеки миг в живота си и отново ни изпраща щастие. Светът е устроен така и не съществува човек, който би могъл да промени тези правила, които са редица от провали и успехи - болка и щастие. 

Понякога е нужно да бъдем подготвени, за да не се разочароваме на по-късен етап и за да не губим никога желанието да пробваме отново и отново, докато не се получи.

Целият живот е едно голямо изпитание, показващо ни колко силни и устойчиви сме под напора на случващото се. В действителност не победата, а поражението е това, което ни калява и ни нахъсва да бъдем още по-амбицирани и решителни към реализирането на мечтите си. Загубата ни кара да осмислим своите действия и следващия път да наредим картите правилно към успеха и щастливия финал, но докато не преминем през няколко провала, няма да усетим пълния вкус на победата.

Животът така е устроен, че не можем да бъдем постоянно спокойни, нито пък победители, защото равновесието ще се изгуби, а ние няма да можем да научим житейските си уроци навреме!

 

 Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар