Зима

Зима
Баба Марта

26 ноември 2023 г.

Кошмарен сняг затрупа страната

Снегът на всичко отгоре е студен, което пък доста дразнещо нарушава стройния ритъм, с който глобалното затопляне иска да ни нападне и унищожи 

 

Кошмарен сняг затрупа страната. Краят на ноември е, и зимата взе, че изненадващо дойде. 

Въпреки че институциите очакваха да дойде някъде около март-април, планетата постъпи подло и не се съобрази с бюрократичните предположения.

По пътищата има сняг, което поставя в шокова ситуация цялата снегопочистваща техника. Снегът на всичко отгоре е студен, което пък доста дразнещо нарушава стройния ритъм, с който глобалното затопляне иска да ни нападне и унищожи.

Добре че има пари за разни научно ориентирани НПО-та, които за има-няма хиляда евро на час обикалят преспите и по съвсем научен път доказват, че тази година снегът е по-топъл, което напълно обяснява глобалното затопляне.

Бай Таци от село Пън е запалил старото кюмбе на дърва и несертифицирано се топли. Три държавни комисии са се самосезирали и са му предписали да изхвърли кюмбето си и да премине на климатик. Бай Таци обаче няма ток и не иска да прави глупости във финалната част на живота си. Работите отиват на глобяване.

Добре че в други населени места има и ток. Някъде няма. Тези, които имат ток гласуват за разни тиквеници, които искат да ги оставят без ток. Тези без ток правят същото, но вече имат живо познание какво е да нямаш ток.

Фотоволтаиците не работят, заради снежната покривка. Наети са специализирани групи от добре обучени специалисти, които да забърсват панелите с евро сертифицирани мопове. Да! С други не може!

Перки се друсат, за да разкършат заледените си витла.

В големите градове електромобили дават ток на други електромобили и така умират сред преспите, прегърнати в братска електро-прегръдка. Според Чат Джи Пи Ти това е любов.

Според малка група учени, на които им предстои дисциплинарно уволнение, зимата е преходно явление и по някое време ще свърши! Глупости! Не се поддавайте на тази антиевропeйска пропаганда. Зимата няма намерение никога да си ходи. Тя идва от Сибир, и е тук по заповед на Кремъл, за да ни лиши от човешките ни права и свободи.

Като казах свободи се присетих, че половете се увеличиха с още един – зимносексуален.

За да се излезе от тежкото положение се очаква черния петък да се удължи с три седмици и да се слее, а впоследствие и да измести Коледа. Както си е редно да бъде.

 

Емил Йотовски, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар