Лято

Лято
Лято

19 ноември 2023 г.

Да се посмеем още малко над Мадъ Раша

А пък ние да проверим, на какво отгоре се гаврим. Щото, тя, Бензиностанцията, току що малко се поразшири и забогатя под дебилния поглед на Колективния Запад... 

 

Има една не особено многобройна, но шумна, направо истерично-креслива прослойка от обществото. 

Тази гласовита прослойка е сред управляващите - политици, техните гласоподаватели, симпатизанти... Те от петнайсет години не са излизали от властта. Дали като Реформаторски блок, дали като поредица от служебни правителства, дали като Демократична България и Продължаваме промяната, дали като евродепутати... Хората от управляващата прослойка, за която говорим, сутрин стават, по обед лягат, вечер пак скачат със заклинания срещу Русия. Всяка своя светнала глупост или разкрита алчност те обясняват с имперската природа на северната държава, с нейните хибридни атаки. Но обясняват и самата Русия. С надменност, често с ярост, с чувство за цивилизационно превъзходство. 

Как я обясняват? Семпличко, обаче, обратно на огромната си претенция. Говорят за Мадъ Рашъ, RuZZia, Допотопната империя, Мордор... Руснаците са рашисти, ватенки, руZZкие, орки, изобщо, видиотени алкохолици с тоалетни в двора на землянките си. А президентът им Путин е Путлер, Злото джудже от Кремъл, със седем двойници и с несъразмерно високи токове на обувките си. Умрял още в края на юли-началото на август, но изскачащ от ковчега си в Кремъл, когато трябва да види Си. Накратко, Руската федерация е територия на Мрака, на Злото, на безпросветността и алкохолизма. ОК, нека е така. Но да видим докъде ни докараха тези, за които говорим. И като неизменна, ключова, част от Властта, и като безкомпромисни избиратели на тази власт. 

Ето какво е Република България днес.

- Официално и без прекъсване "Най-бедната страна в ЕС". Което съвсем не означава, че и извън ЕС огромно количество държави не са по-богати от нас.

- Със срината здравна система. Няма човек, който ще го нарече иначе. Извън някои щастливи случаи. Често, подплатени с чудовищно таксуване. И непосилни цени на лекарствата.

- Унищожена армия. Без почти никаква техника. С трийсет хиляди необучени голтаци за личен състав, които нямат две еднакви кубинки. Докато сме похарчили милиарди за изтребители, които пета година ги няма, а също и за БТР-и от 1991-а, наричани "Афганистанските ковчези". В същото време уговаряме заем на същата сума с тежка лихва. Поделения на практика не съществуват.

- Партньорите ни си имат военни бази у нас, за които не плащат наем. А ние нямаме другаде наши военни бази. 

- Избити са десетки милиони домашни животни по, доказано, несъществуващи или безвредни грипове.

- Една от трите ефирни телевизии /която би трябвало да е част от националната сигурност/ е собственост на... човек от ЦРУ. А по трите новините и всички останали предавания са копи-пейст. Най-рейтинговите пък са чужд лиценз.

- Границите ни са тотално пробити. За така бленувания от всички управляващи Шенген, ни подритват като крастави псета.

- Клубният ни футбол не е първенство, а търговия с цветнокожи. Националният отбор вече е потенциална жертва на всяка развеселена маса от Октоберфест. С изключение на плувналия в Корупция и уиски БФС останалите спортни федерации тънат в мизерия. На фона на огромни поръчки за милиони, които Спортното министерство раздава по чудновати проекти. 

- Държавата е в дългова спирала. 

- Нямаме нито една магистрала, а само скоростни двулентови пътища. Повечето разбити. 

- Дълги години ни управляваше кмет, а после министър-председател от средите, които наричаме "Мутренски".

- Днес ни управляват неформален министър-председател, счупил голяма част от държавността ни с фалита на КТБ, с повече от компромисно образование и зад десетки корупционни сделки. Този същият днес пренаписва... Конституцията ни. Формален премиер, който назначи сам себе си за академик, когато беше министър на образованието. Вицепремиерка, която ни бе спусната директно от службата си в Брюксел и е известна единствено с това, че е омъжена за чужденец.

- Едно от най-добре финансираните министерства произвежда огромно количество неграмотни бройлери от първи до единайсети клас.

- Нямаме национален превозвач (Бългериа еър не се брои).

- Най-важните комунални, цивилизационни, услуги са чужди концесии - Ток, Вода, Парно...

- Сривът на демографията и смъртността ни са номер едно в света. На фона на бум на раждаемостта на определени маргинализирани общности с вкус към масово производство на малолетни булки.

- Съдебната система е просмукана от корупция.

-  Прокуратурата сменя един престъпник с друг. Буквално! При тези типове не би трябвало да важи принципът за Невинността.   

- Големите чужди вериги тук по правило не плащат данъци у нас.        

- Управляващите в прав текст заявиха, че, буквално, ще ограбят, каквото могат, и заминават по островите на Тихия океан. И че ежеседмично изпълняват преки указания на определено Посолство.

- Предишният премиер е с ярко изразени умствени дефицити и химически зависимости.

- България не произвежда нищо, включително перилни и миялни препарати /Хей, Академика!/. Хората пътуват до Турция, за да си купят евтин... прах за пране.

- Единствената ни индустрия е военната. Бачкаме 24/7, за да бълваме Смърт. 

- Повсеместно липсват български храни. Продават се силно токсични западни продукти.

- Имаме дванайсет зам.главни европрокурори в Люксмбург. Те нямат за години вече нито едно разкрито престъпление с евросредства, каквато им е работа. При положение, че най-неукият чичо от село ще те светне за десетки и стотици такива: Къщи за тъщи, Осем джуджета и Пепи Еврото, доказан подкуп от 600 милиона на Черепа към правителството, барселонска къща на председателя на ГЕРБ, животновъдни олигарси по европрограми... Чакай, че чак се отплеснах.

- Повечето села пустеят. Не тоалетна в двора, къщи и хора няма. Изнасилвания на деца и възрастни, пребивания, грабежи висят всекидневно над всеки, осмелил се да остане.

- Много от пенсионираните ни, някога достолепни, учителки ровят по кофите, за да се изхранват. 

- Всяка колона от двайсетгодишни брички по "Магистралите" бива изпреварвана от лимузина, която струва десет пъти повече от всички тях, взети заедно. Обикновено с някое л@йненце зад волана. 

- Цензурата е безпощадна, друго мнение почти не можеш да чуеш или прочетеш /но така е отдавна в целия ЕС/.

- В морето ни целогодишно се изливат фекални води. Горите ни безжалостно се изсичат. Пресъхват язовири с размерите на малки морета. 

- Гък не можем да кажем на партньорите си за цените на горивата, за въглищните си мини, за производството на селска продукция... 

- Нямаме и една своя верига супермаркети /"Фантастико" само да речем/.

- Американците влизат без визи в България, българите в САЩ - с визи /това е само мрачен щрих, разбира се/. Нещо като с военните бази.

- Определена етническа /противоконституционна партия!/ от десетилетие управлява феодално в своя полза Земеделското министерство. 

- Властта и рупорите й мразят Православието, но ходят по големи празници на църква, за да покажат жените им минижупите си там.

Има още много, но мисля, че и това е достатъчно, за да си прожектираме сами картинката. И на фона на всичко това ние се подиграваме на... ватенките за външните тоалетни. Осъждаме национал-комунистическия режим на Путлер. Рисуваме карикатури за кражбата на украинските перални. Тупаме се по епилираните гърди /точно като един префинен, вече, бай Ганьо/ със своите "Цивилизационен избор" и "Евроатлантически ценности". 

А пък ние да проверим, все пак, как точно е в тая толкова изпаднала "Бензиностанция с ракети". На какво отгоре се гаврим, де, не за друго. Щото, тя, Бензиностанцията, току що малко се поразшири и забогатя под дебилния поглед на Колективния Запад.


 Степан Поляков

Няма коментари:

Публикуване на коментар