Зима

Зима
Пролет

12 ноември 2023 г.

Глупавият човек винаги търси грешката в другите хора

Глупавите хора не желаят да променят нищо в своето безсмислено съществуване, нито пък да се развиват и надграждат 

 

''Не е лошо да се родиш глупав, лошо е когато умираш глупав!'' - Ерих Мария Ремарк

Съществува едно старо поверие, което гласи – ''Никога и за нищо на света, не стой до глупак, защото глупостта е заразна!'' 

В днешно време обаче светът е напълнен от подобни хора, които не искат, не могат и не знаят как да живеят нормално в хармония със себе си и с околните. Вместо това са съсредоточени да гледат в чуждата паница и да се жалват на съдбата, защо тяхната е празна!

Обикновено глупавите хора прекарват около 45% от живота си в постоянно жалване и демонстрации какви жертви са на обстоятелствата и колко несправедлива е съдбата към тях, а в останалите 55% отделят от времето си да завиждат на чуждия, перфектно подреден, според тях, живот. Едно обаче е сигурно и то е, че те не желаят да променят нищо в своето безсмислено съществуване, нито пък да се развиват и надграждат, а колкото по-дълго стоят на едно място, толкова повече деградират и се вглъбяват в грозната задача да тровят живота на останалите, вместо да работят за собственото си по-успешно бъдеще.

Глупавите хора не само, че постоянно търсят грешката в другите, но и ги държат отговорни за техните проблеми, както и преписват своите слабости и недостатъци на останалите, вместо да се опитат да работят върху тях и да ги изчистят. Тези хора винаги избират най-лесния начин за оцеляване и той обикновено е свързан с живот на гърба на другите и постоянни жалвания за това колко голями жертви са. Тези хора са оперирани напълно от чувство за състрадание, отговорност, благородство и достойнство, защото за тях лесният път може да ги отведе по-бързо до голямото богатство.

    ''Няма друг грях, освен глупостта!'' – Оскар Уайлд

Глупавият човек е неспособен да забележи грешките си и за него е много по-лесно да прехвърля вината на другите, по този начин ще познаете и този така ''сложен'' индивид, облечен в безброй много комплекси. Колкото повече време минава, толкова повече глупавият човек е повярвал в това, че без усилия може да му падне богатство върху раменете, което изцяло да промени живота му, но истината е, че самият той не осъзнава, че за да се случи това трябва да даде и нещо от себе си, за да може да настъпи някаква специална промяна в живота му.

Глупавият човек е сериозен комплексар, който винаги търси виновни за неговите собствени несгоди и проблеми, но е абсолютно сляп да прогледне своите грешки, които не спират да го спъват и ограничават. За него е в пъти по-лесно да хвърли сол на главата на другите, вместо да поиска прошка и да застане зад действията си и за огромна жалост все по-често се налага да ставаме свидетели на подобни нагли индивиди, които живеят от нещастието на другите. Това просто е тяхната най-силна храна за оцеляване.

Глупавият човек освен нахален, безпардонен, алчен, комплексиран и живеещ в пълно неведение е и човек, който обича да обвинява хората около себе си за собствените си погрешни ходове и да ги държи отговорни за това, че самият той не е успял да се реализира, нито професионално, нито пък в личния си живот.

При глупавия човек всичко в живота протича от ден за ден. Той няма мечти, а дори и да има, не е готов да вложи усилия за да ги развие и реализира, той просто вярва, че животът му е длъжник и трябва да го награди за това, колко е ''специален'' и ''необикновен'', а най-лошото е, че не осъзнава, колко повърхностен и безстойностен е всъщност.

Това е профила на безброй много хора, с които сме заобиколени в днешния свят и за жалост, вместо да пожелаем да излекуваме тази страшна болест, ние доброволно се заразяваме с нея!

 

 Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар