Зима

Зима
Пролет

29 декември 2023 г.

Карло Анчелоти официално поднови договора си с Реал (Мадрид)

Анчелоти пое за втори път "Белия балет" на 1 юни 2021-а, като въпреки трудния старт и многото критики, месеци по-късно спечели Ла Лига и Шампионска лига 

 

Карло Анчелоти официално поднови договора си с Реал (Мадрид).

Клубът съобщи това чрез официалния си сайт, като италианецът ще остане начело на Кралете до месец юни 2026-а.

Това слага край на всички въпросителни около бъдещето му, защото през лятото той имаше устна договорка да поеме националния тим на Бразилия след края на сезона и да го води както на Копа Америка, така и на Мондиал 2026, но това няма да се случи.

Постепенно започнаха да се появяват спекулации, че Анчелоти ще се откаже от уговорката с Бразилия, а и Флорентино Перес призна, че на този етап не вижда по-добър вариант за треньор на Реал в следващите години.

Така вторият му период начело на Реал ще продължи и след края на този сезон. Анчелоти пое за втори път "Белия балет" на 1 юни 2021-а, като въпреки трудния старт и многото критики, месеци по-късно той спечели Ла Лига и Шампионска лига.

С Реал той е печелил най-престижния клубен турнир в света два пъти, а в двата си периода той донесе кво общо 10 трофея в богатата витрина на Реал.

Анчелоти сякаш успешно започна подновяването на Реал и изгражда отбор около млади суперзвезди като Винисиус и Джуд Белингам, като след 18 кръга клубът е лидер в Ла Лига и очаквано е осминафиналист в Шампионска лига.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар