Лято

Лято
Лято

24 февруари 2024 г.

Епигони на властта, тоест на Пеевски, когото видимо обожават

А утре, когато ротацията стане факт - Христо, Кики, Асен и Ники ще дадат и другата долна буза, защото единственото от което се интересуват е суетния статус във властта 

 

Делян Пеевски прави това за демократичната общност, което тя не успява да направи за себе си от тридесет години. Сваля ѝ маските и я чисти.

Ако след чистенето остане нещо, може да се започне от нулата. Но сега са само на нулата без нов старт. Тотален фалит. Епигони на властта, тоест на Пеевски, когото видимо обожават. Христо Иванов, Кики Петков, Асен Василев, Поли Паунова, Ники Денков, Найо Тицин, Миролюба Бенатова, цялата редакция на Дойче веле и прочие, са Пеевски, но жестикулират антипеевски, което е нелепо.

С други думи - те искат да са властта, но нимогат:). С техните камъни по техните глави - когато питаха Борисов какво вижда в огледалото, да бъдат така добри и да се погледнат сега. Те какво виждат?

Аз виждам само Делян Пеевски и долнопробен техен опит да се замаца огледалото, защото не им уйдисва собствения им образ в него.

Впрочем Пеевски е много по-адекватен, разумен, организиран и ефективен в политическия и управленски живот от всички тях взети заедно, но това е друг въпрос. Всички те, с целокупната демократична общност и медиите на "Америка за България", пиха мазното турско кафе в скута на Пеевски, ДПС и американското посолство (чиито хора са Борисов и  Пеевски също) и през последните 9 месеца гледаха Делян като Майкъл Корлеоне, а Бойчето като Марлон Брандо в онази сцена с погребалния агент, който му иска услуга на сватбата на дъщеря му в първа серия на "Кръстникът".  Това е факт.

Борисов и Пеевски им дадоха властта за малко (и слава Богу), а когато сънят свърши се събудиха отново за морално възмущение. Аз мисля, че това е психо и отдавна спрях да ги приемам насериозно. Да се радват, че все още им обръщаме внимание, защото някои от нас ги обичат чисто по човешки. Иначе са тотален дизастър, а утре, когато ротацията стане факт - Христо, Кики, Асен и Ники ще дадат и другата долна буза, защото единственото от което се интересуват е суетния статус във властта. И кинтите, разбира се. Всичко, което Пеевски е, а те не са.


 Явор Дачков, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар