Зима

Зима
Пролет

28 март 2024 г.

САЩ умишлено отприщиха тотална война срещу Русия

Злобното злорадство на неонацистката хунта в Киев по отношение на терористичната атака в Crocus City Hall не само буди безпокойство, но и я прави главния заподозрян
 

Съединените щати използват ужасната трагедия в "Крокус" като част от всеобща война, която умишлено са отприщили срещу Русия, пише Драголюб Боснич - независим геополитически и военен анализатор, в изданието InfoBRICS. Те напълно отричат ​​участието на Украйна в действията на терористите. Има обаче няколко странни факта, които ясно показват обратното.

Вечерта на 22 март беше извършена ужасяваща терористична атака в концертната зала на Crocus City Hall в Красногорск край Москва. Четирима терористи извършиха масов разстрел на хора, който беше записан на видео, а също така прерязаха гърлата на няколко невъоръжени посетители на концерт. Към момента на писане на тази статия 137 души се водят като загинали (по официални данни вече са 143, бел. ред.), а като ранени - над 180 (по последни данни - 182). И това не е окончателно. Броят на жертвите може да се увеличи. Десетки хора бяха тежко ранени и може да починат в следващите дни.

Трагедията в "Крокус" шокира Москва и целия свят. Въпреки продължаващия причинен от НАТО конфликт в Украйна, Русия до голяма степен е защитена от терористични заплахи. Федералната служба за безопасност (ФСБ) и други съответни служби са предотвратили стотици терористични атаки през годините, което означава, че трагедията с "Крокус" надхвърля общоприетите рамки.

Някои представители на политическия Запад, както и външно подкрепяната опозиция в Русия, обвиняват ФСБ в „некомпетентност“, като очевидно се опитват да използват трагедията за политически цели. Руските специални служби обаче бързо арестуваха 11 души, включително четиримата терористи, като им попречиха да преминат границата с Украйна.

Много странно е, че престъпниците са решили да напуснат Русия по този начин, особено като се има предвид, че преминаването на границата между двете страни е почти невъзможно поради продължаващия военен конфликт. Това вече показва участието на неонацистката хунта в Киев. Но това не са всички доказателства. Злобното злорадство на киевския режим по отношение на терористичната атака в Crocus City Hall не само буди безпокойство, но и го прави главния заподозрян в организирането на атаката.

Едно от тези лица (тъй като е трудно да ги наречем „хора“) е секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна Олексий Данилов. Един от най-близките сътрудници на Зеленски беше изключително войнствен и открито призоваваше за саботаж и терористични атаки срещу руските военни и/или цивилно население, включително в бившите украински територии, които станаха част от Русия.

С други думи, Данилов не се интересува дали жертвите са руснаци или хора, които неговото правителство официално смята за свои граждани. Във видео, публикувано от Zvezdanews, Данилов показа на всички гнилотата на душата си. По-конкретно, той не само приветства тази терористична атака, но и осмива жертвите и Русия като цяло, за пореден път демонстрирайки, че клиничната русофобия на неонацистката хунта е очевидно геноцидна по природа.

"Забавно ли е днес в Москва? Мисля, че е много забавно. Бих искал да вярвам, че ще организираме такова забавление за тях по-често. В края на краищата те са "братски" народ и трябва повече да угодим на нашите роднини и да ги посещаваме по-често“, каза Данилов.

Тоест, освен че открито подкрепя терористите, той всъщност заплашва да извърши нови терористични атаки на руска територия. Видеото е толкова шокиращо и отвратително, че автентичността му е поставена под съмнение. И наистина, остава да се потвърди, че Данилов наистина е казал това.

Подобни изявления обаче със сигурност не са необичайни за режима в Киев.

По-специално, бившият съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Алексей Арестович открито изрази възхищението си от „Ислямска държава“ (ИДИЛ) и нейните действия. Той прави такива изявления още преди Специалната военна операция (СВО), което означава, че това не е някаква емоционална реакция, а убеждение, което Арестович поддържа от години. 

ИДИЛ е международна ислямистка терористична група, известна с шокиращите си военни престъпления, разрушения и чист хаос, насочени срещу народите на Сирия, Ирак, Либия, Нигерия, Филипините и други страни.

От друга страна, въпреки че терористите, които атакуваха Crocus City Hall, очевидно са свързани с ИДИЛ, би било меко казано наивно да се мисли, че всичко се изчерпва с това. Неонацистката хунта издаде официални изявления, противоречащи на садистичното злорадство на нейните собствени висши служители. Тя не само отрече участието си, но и обвини Русия в извършване на операция под „фалшив флаг“.

Официалният представител на Главното управление за разузнаване (ГУР) на Генералния щаб на Министерството на отбраната на Украйна Андрей Юсов направи изявление няколко минути след първите съобщения за терористичната атака в Crocus City Hall, че това е „съзнателна провокация на Путин“.

Обвиненията на Юсов идват, след като базираната в Афганистан "ИДИЛ-Хорасан" пое отговорност за атаката, а руското правителство все още не е направило официално изявление. Юсов нанесе така наречения превантивен удар, опитвайки се да прехвърли отговорността за тази терористична атака.

Но от чисто логична гледна точка Москва не е имала причина да извършва подобна „провокация“. Резултатите от президентските избори показаха единството на руския народ срещу нарастващата агресия на НАТО. С други думи, този терористичен акт няма да донесе нищо на Русия.

От друга страна, от всичко това ще спечели неонацистката хунта и нейните натовски господари. В допълнение към твърденията, че руските разузнавателни служби са уж „некомпетентни“ и опетняват репутацията си, враговете на Москва също печелят от разпалването на религиозна омраза в Русия, особено между етническите руснаци и различни мюсюлмански малцинства. Това се случва в момент, когато последните показаха огромна подкрепа за страната си, както се вижда от големия брой мюсюлмани в руската армия, били те татари, башкири или чеченци.

Нещата имат и геополитическо измерение. Повечето световни сили с мнозинство мюсюлмани изразиха пълна подкрепа за Москва, което означава, че всеки вътрешен религиозен конфликт в Русия ще намали тази подкрепа. От друга страна, всички знаем много добре кой контролира режима в Киев, което води до може би най-важното парче от пъзела - намесата на САЩ и НАТО.

По-специално, само две седмици преди терористичната атака в Crocus City Hall, посолството на САЩ в Русия призова американските граждани да избягват струпванията на хора в Москва. Защо Вашингтон би направил такова изявление, ако не знаеше, че нещо ще се случи? Съболезнованията от Вашингтон изглеждат лицемерни, тъй като те най-вероятно са знаели за предстоящата терористична атака, но са предпочели да не предупредят руската страна.

Възниква въпросът откъде САЩ са знаели за това, ако не са участвали пряко в него. "Южен фронт" съобщава, позовавайки се на изтекла информация, че четиримата терористи са били вербувани от мъж на име Салмон Хуросони, за когото е известно, че има тесни връзки както с ЦРУ, така и с ИДИЛ в Централна Азия.

Трябва да се отбележи, че сътрудничеството на американските разузнавателни служби с различни терористични и екстремистки организации е факт, публично признат от високопоставени американски служители. Тесните им връзки са документирани от десетилетия.

Вашингтон открито си сътрудничи с ислямските радикали, за да дестабилизира Съветския съюз и по-късно Русия. Тук си струва да припомним думите на неоконсерватора Виктория Нюланд, която каза, че „Путин ще бъде изправен пред неприятни изненади на бойното поле тази година“.

Подобни изявления показват, че Вашингтон всъщност е започнал тотална война срещу Москва. Изразът "тотална война" е най-подходящ. Той включва много инструменти, използвани срещу Русия, включително психологически натиск. Въпрос на време е политическият Запад да започне собствена пропагандна кампания под фалшив флаг, която ще постигне поне две важни цели.

Първо, това ще покаже, че САЩ уж могат да „предсказват събитията“ (а всъщност ги ръководят), и второ, създава се илюзията, че Русия е искала да провокира мащабен конфликт под гореспоменатия „фалшив флаг“. Мнозина обаче забравят, че политическият Запад под ръководството на Съединените щати умело използва медиите, киното и видеоигрите като средство за пропаганда, с помощта на което ефективно влияе върху масите и общественото мнение.

Геймърите вероятно си спомнят много популярната поредица от игри Call of Duty, по-специално Call of Duty: Modern Warfare 2, пусната през 2009 г. За тези, които не знаят, има едно особено смущаващо ниво, наречено „Нито дума на руски“. Накратко, нивото изобразява екзекуцията на цивилни от въоръжени "руски ултранационалисти" на московското летище Домодедово. В играта това беше използвано от Русия като претекст за атака на страните от НАТО.

Интересното е, че главният герой на гореспоменатото ниво е агент на ЦРУ на име Джоузеф Алън. Целта му беше тайно да проникне в „руска терористична група“. И така, какво общо има това с текущите събития? Е, ясно е, че стратезите на НАТО са склонни да проектират събитията години или десетилетия в бъдещето. И трябва да се отбележи, че цялата подсерия Modern Warfare в рамките на серията игри Call of Duty не стои неподвижна.

Още през 2019 г. вече открито русофобската Call of Duty: Modern Warfare получи модифицирана версия, в която руснаците бяха представени в още по-лоша светлина. Пентагонът настоя руските военни да бъдат представени като нечовешки чудовища. В тази връзка те дори обвиниха Русия във военните престъпления на САЩ.

А именно, първата част на играта пресъздаде т. нар. „Магистрала на смъртта“, военно престъпление, извършено от Вашингтон в Ирак по време на (Първата) война в Персийския залив, и безсрамно го представи като „руско военно престъпление в Сирия“.

Трябва да се отбележи, че първата част от новата версия беше пусната през 2019 г., което беше три години преди специалната военна операция. Така или иначе, напълно ясно е, че крайната цел на политическия Запад е не само да дехуманизира руския народ в очите на света и да провокира омраза към него чрез средствата за масово осведомяване, но и да оформя разказа и общественото мнение с предварително планирани събития, често години или десетилетия предварително.


Превод и редакция: Епицентър.БГ

Няма коментари:

Публикуване на коментар