Зима

Зима
Пролет

27 март 2024 г.

Толкова е жалко...

Нашата способност да откажем всякаква реалност в името на това някой да ни реши всичките проблеми вместо да си ги решим сами 

 

Преди няколко години много мои познати бяха обзети от един революционен плам, как новите млади, умни и красиви от чужбина от ПП ще ги поведат към светлото бъдеще. Комбинирани с установените жълтопаветници от ДБ, нищо не можеше да ги спре.

Е, ето ни днес, един ден Мария Габриел е красивото лице на мафията, другият ден се молят на тази "мафия" да прави правителство с техен мандат. Да не говорим въобще въобще, че преди година са анти-ГЕРБ партия, която арестува Борисов, а днес се молят Борисов да им вдигне телефона. Вече въобще не си струва това да се говори, толкова е жалко.

Само едно искам да кажа - като го гледате Киро как се плюнчи и не може да върже две изречения от трибуната, Христо Иванов се крие и чака Дневник да му води войната, а Атанас Атанасов хленчи за постове, това не е нещо ново! Това си беше същото и като вие ги мислихте за герои. Същите хора, същото държание. Просто бяхте решили да го отричате и всеки като мен, който казваше, че са такива, беше обект на нападки

Това е българското залитане по "спасител". Нашата способност да откажем всякаква реалност в името на това някой да ни реши всичките проблеми вместо да си ги решим сами. 

Разбирам я, наистина. Разбирам всеки от приятелите и познатите ми, който се е подлъгал по нея. И аз съм българин, и аз съм го правил, вероятно все ще го направя пак. 

Хайде обаче да приемем, че тук има един урок и да опитаме да го научим?


Виктор Блъсков

Няма коментари:

Публикуване на коментар