Зима

Зима
Пролет

22 март 2024 г.

Агресията и злобата на жълтопаветието се изхаби, либералният лайномет е празен

Сещате се за кои ви говоря, нали? Вероятно дори имате такива познати или сте имали, но сте се отказали от всякакъв контакт с тях, защото са твърде токсични? 

 

Ако се въртите из социалните мрежи, вероятно сте попадали на един конкретен тип човек. 

Обикновено с рамка или на някоя либерална партия, или с европейски флаг, понякога с флаг на дъгата. Често профилната или старата профилна съдържа гордо твърдението, че са ваксинирани/бустнати.

Те виреят най-често под политическите постове и дебнат за причина да излеят малко злоба от вероятно сериозните проблеми в своя живот. Може да им кажете тролове, но те са по-шумни и агресивни от вас и ще наложат с писъци, че вие сте трол, ако им кажете нещо накриво.

Сещате се за кои ви говоря, нали? Вероятно дори имате такива познати или сте имали, но сте се отказали от всякакъв контакт с тях, защото са твърде токсични?

Доскоро този общ либерален лайномет, съставен от гневни и неудовлетворени хора, диктуваше масово общественото мнение покрай социалните мрежи. Редовият българин онемяваше, когато срещне тяхната организирана и координирана агресия. Някои теми си бяха направо табу, защото знаехте, че отгоре ще ви се сипе орда от ваксинирани бубоядци, които да ви псуват неконтролируемо, докато не се откажете.

Разбира се, всичко това беше свързано и с протести - ако се случеше нещо против тях и тези, които се възползват от тях, те бяха на секундата готови да се излеят по жълтите павета

Този ефект вече полека-лека си отива. Вече сякаш никой не се впечатлява.

Това е същото развитие като протестите - ако преди години няколко хиляди души на жълтите павета диктуваха какво да става в държавата, вече става въпрос за неудобство за шофиращите из центъра и нищо друго.

През последните дни бяхме свидетели как цялата им злоба е отприщена в социалните мрежи да псува и нарежда сглобката, но дори собствените им лидери не спряха да се молят за коалиция. Изливат злоба върху лидера на ЕНП, докато партията им прави опит да стане част от ЕНП.

Хората претръпнаха. Вече се знае, че при всеки неудобен казус на демократичната общност ЩЕ има тази злоба и тази агресия и ако им се разреши да се наложат, ще продължат да се възползват.

Остава само едно - политическите лидери да спрат да се впечатляват, когато няколкостотин скучаещи души псуват по социалните мрежи или няколко хиляди младежи без друга работа се съберат на жълтите павета да повикат и да пият бирички.

Колко абсурдно е това да управлява политиката и обществото! 

 

 Виктор Блъсков, "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар