Зима

Зима
Пролет

7 април 2024 г.

Няма да стане тяхната

Увереността на колективния Запад, че ще бият Русия на бойното поле Украйна вече се изпари 

 

Зеля рекъл, че 404 ще загуби войната, ако Конгресът на ФАШ не одобри помощ за режима му. 

Това изказване може да се интерпретира по няколко различни начини - като оправдание, като паника, като зов за помощ, като  скимтене на бит джендър на рокерски събор, ако щете, но така или иначе вече нищо не може да спре руснаците. Най-малкото, защото война се води с армия, тил и силна икономика, а той вече ги няма и няма откъде да ги вземе. Западното прехвалено въоръжение демонстрира единствено безполезността си на линията на бойното съприкосновение, то не само затъва, но и бива унищожено лесно. 

Западът, в частност САЩ, спря парите и няма и да даде повече по една елементарна причина. Те разглеждаха това като инвестиция. Наливаха пари с надеждата и увереността, че ще бият Русия. Това беше и причината да наложат всякакви санкции, да я отрежат от европейските пазари, търговски и финансови вериги. Но нищо от това не отслаби Русия, а напротив. Дори атентатът в "Крокус сити хол" вместо страх, предизвика вълна от хиляди нови желаещи руснаци, които се записаха за фронта, за да отмъстят. Даже 3 000 бивши вагнеровци вчера обявиха, че влизат в състава на Ахмат и се връщат в зоната на СВО. Увереността на колективния Запад, че ще бият Русия на бойното поле Украйна вече се изпари. 

Даже и онзи катил - ген. секратар на НАТО взе да говори, че май ще се наложи Зеля да се примири със загубата на някои територии. Тръмп на същото се надявал, за да спре войната. 

Само че това са приказки тип ала-бала. Как си я представят те, да кажат на Путин - "Ами добре, можете да запазите Донбас и Крим", а Путин да рече: "Евала, другарю, дай лапа!", да си стиснат ръцете и да се прегърнат? При това точно, когато ги е надупил без вазелин, а те с изпразнени складове от оръжия, празни хазни, деиндустриализирани икономики и неспособни да произвеждат в количествата, необходими само за онзи комик в Киев, камо ли за себе си?.. 

Няма да стане тяхната. Нито пък Путин ще се излъже толкова лесно на поредното фалшиво примирие. Той си научи уроците, Лавров няколко пъти каза, че Москва вече не вярва на никого за нищо. 

Днес руските войски нахлули неочаквано в Новокалиново в Авдеевско направление. Понеже не ги били очаквали. Това говори, че украинската отбрана е съсредоточена в определени позиции и няма готовност и възможности да отбранява цялата фронтова линия. Дори тази в съседство на горещите зони. 

Западната преса пише, че укрите били принудени да търсят невзривени руски боеприпаси в блата и поля, за да задоволяват снарядния глад, което не само е опасно, но и отчаяно. А в 50-60 км дълбочина руснаците ги лупят с между 500 и 1500 кила ФАБ и КАБ управляем чугуний, което кара украинските нацисти да изпадат в ужас. А усилено готвят и произвеждат 3000 кила чугуний...

Другото НАТО - европейските хрътки въртят, сучат, скимтят, зъбят се и лаят като мастии зад ограда, но не им стига куража за повече. Щото нещо в дълбоката им генетична памет се обажда, че пак ще ядат ху..рката. 

Това, което чаках десетилетия, тепърва започва, дами и господа. Заредил съм се с пуканки и бира.


Армен Попов

Няма коментари:

Публикуване на коментар