Зима

Зима
Пролет

28 април 2024 г.

Виждаме едни и същи стари муцуни и нови маймуни да ни се представят като Спасители

Дори вече не е интересно. Колко пъти гласувахте последните 34 години тези, които са от моето поколение? Какво постигнахме?  

 

Предизборната кампания започна, макар и неофициално. 

Виждаме едни и същи стари муцуни и нови маймуни да ни се представят като Спасители, целите в бяло, едни такива идеалисти, на които детската им мечта е да ни спасят. Ама това може да стане, само ако ги изпратим в парламента, съответно в Европейския парламент. Разбира се, вървящите към Спасението заплати и облаги, са нещо, върху което ние - електората, не трябва да се съсредоточаваме, защото това показва завист и злоба.

Всякакви коалиции от неморално и извратено естество се появяват. Някои доказват, че дори тениите имат повече достойнство от някои хора. Всеки си е наел багер и копае дъното, колкото може в името на заветната цел - да ни спасява.

На тези избори няма да гласувам. Нито за евродепутати, нито за депутати. Защото системата е такава, че никой читав няма да успее, а ако успее, системата ще го изхвърли. Защото системата е направена като банката - печели си само банката. За да спечелим, трябва да играем по нашите, а не по техните правила.

Няма и да подкрепя никого и няма да ви казвам за кого да гласувате или да не гласувате. Наблюдавате и решавайте. Нещата са ясни. Ще грешим, докато се научим. Или докато не ни приключат окончателно.

И на моята страница предизборна агитация няма да разреша и няма да толерирам. Нито в моите групи. Да си знаете. 

Дори вече не е интересно. Колко пъти гласувахте последните 34 години тези, които са от моето поколение? Какво постигнахме? 

Хайде, живи и здрави. И се помолете, идват Светли празници. Там, където разумът отсъства, май само Бог остана надеждата.

 

Елена Гунчева-Гривова

Няма коментари:

Публикуване на коментар