Лято

Лято
Лято

4 юни 2024 г.

Георги Марков: Да кажеш, че Христо Иванов е ключът към кабинета е срам, позор и провокация!

"Този тип, тази правна и политическа нула направи най-голямата пакост на българската демокрация от началото на прехода до сега." 

 

"ГЕРБ без демократичната общност няма да тръгне да сформира управление и това е логично.  Или с Христо Иванов или няма да има кабинет, той е ключът!"

Това заяви тази сутрин в ефира на Нова тв анализаторът Георги Харизанов.

По този повод се обърнахме за коментар към бившия депутат от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков.

Ето какво каза той:

Яворов написа навремето една велика пиеса "Когато гръм удари, как ехото заглъхва". Днес се съмнявам, че ехото от думите на Харизанов ще заглъхне в държавата, още повече че са казани в навечерието на изборите.

Току-що написах СМС на Бойко Борисов - това го изисква почтеността, чувството ми към него и уговорката ни, че от време навреме ще му казвам неща, които смятам за добре, пък той да прави каквото иска.

Това послание "Или с Христо Иванов или няма да има кабинет, той е ключът!" е изключително противопоказно за избирателната активност в неделя.

Защото, ако Христо Иванов е ключът за българското правителство, ключът за българската демокрация - това означава, че заключваме България като демократична и нормална държава в близките години.

Защото този тип, тази правна и политическа нула направи най-голямата пакост на българската демокрация от началото на прехода до сега.

Този никаквец, за когото в ГЕРБ казват, че е ключът за българското правителство, има наглостта, некомпетентността и дебелащината да излезе на трибуната на Народното събрание и да каже, че служебните премиери, които България ще има, ще се избират от меню, в който той набута шефа на БНБ, на Сметната палата, омбудсмана и т.н. - все неподходящи за този пост позиции, и изтресе най-голямата глупост за целия преход - трябва да си изключително политически неграмотен, да си юрист-профан, за да кажеш, че това е конституционно задължение.

Той първият човек в Европа, който въвежда термина "конституционно задължение за министър-председател" и ни остави без фактически министър-председател, без Министерски съвет, без главен прокурор и в понеделник ще ви моля да не забравите, че заради Христо Иванов България ще има и два парламента - 480 депутати, все отбор парчета.
За мен е радостно, че Бойко Борисов ще и в двата парламента, и в двата ще е победител, но такова чудо като днешното не е било.

И ти да кажеш преди изборите, че правителството на България може да съществува само чрез Христо Иванов - това е ужасяваща провокация, ужасяваща некомпетентност ужасяваща селяндурщина и ужасяващ шок за всички като мен, които мислят да гласуват за Борисов!

Аз пак ще гласувам за Борисов, тъй като съм лично свързан с него, но от сутринта ми счупиха телефона и ми казват: Жоре, пак ще ни излъжат! Ние правим избори, те ще ни натресат Христо Иванов!

Публично заявявам - щом Христо Иванов е ключът за българската изпълнителна власт, за българската държавност и за българската демокрация  - това комунистическо коминтерновско отроче - това е краят на България за следващите 10 години! Щетата от казаното днес ще е много тежка - кой колко процента ще има в неделя - не знам, но броят на избиратели ще е много малък. И ще се налага да повтаряме много избори, но това петно, този срам ще остане!

Това е същото, което направиха САЩ с Доналд Тръмп, Кенеди го каза: Щетата, която нанесоха на Америка с решението срещу бившия президент е огромна - ще рухне митът за нашата държава като правова и това слага такова петно, че то не може да бъде изтрито. Върховният съд ще оправдае Тръмп, той ще спечели изборите, като видях как в събота цял стадион му става на крака, но щетата, която Байдън и Сорос нанесоха на Америка, на самочувствието на Америка като правова държава, е непоправима.

Това идиотско изказване на Харизанов нанася тежка щета на ГЕРБ и то само три дни преди изборите. Аз не виждам как може да бъде поправена, защото не чух някой да опровергае това, което той заяви.

Повтарям - телефонът ми почервеня от гневни гербери. Така, както печервеня в събота, когато видяха митинга на Орбан. Казаха ми - Жоре, защо не ни каза, че ще има такъв митинг, този поход за мир в Унгария, щяхме да вземем самолета, да се включим и ние.

Това е Унгария, ние тук сме се хванали за Христо Иванов, който провали държавата за години напред. Срам и позор!

 

Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар