Лято

Лято
Лято

8 юли 2024 г.

Александър Вучич: Заплашиха да поръсят сина ми с уран

"В очите на тази човешка измет единственият грях на Данило е, че носи почтеното фамилно име Вучич и че е достоен и нормален млад мъж, възпитан да обича своята Сърбия." 

 

Президентът на Сърбия Александър Вучич реагира чрез профила си в Инстаграм по повод заплахи, насочени срещу неговия син Данило.
 
"От години говорят най-лошите и тежки думи. Обществото мълчи, мълчи прокуратура, полиция, съд. Днес казаха, че ще поръсят сина ми с уран. Той вече не е дете, но винаги ще бъде мой син. И никога няма да позволя да направите това с което и да е дете в Сърбия!“, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич в публикация в Инстаграм, съобщи в. "Политика".

Опозиционният лидер Сърджан Шкоро, председател на движението "Бунт", се появи вчера по провинциалната телевизия KTV в Зренянин и представи "план за измъчване" на по-големия син на президента Вучич - Данило.

Шкоро заяви, че синът, заедно с баща си, на когото е "образ и подобие", трябва да бъдат затворени в мина, където да бъдат "обсипани с уран". Идеята на Шкоро е камерите да записват всичко, така че "хората да видят". Опозиционният лидер не спря дотук, а каза, че охраната на Данило Вучич трябва да бъде прекратена и той да бъде оставен без защита и бъде изпратен сам в Косово, съобщава в. "Курир".
 
На "чудовищните смъртни заплахи" към Данило Вучич реагира и сръбският премиер Милош Вучевич, който каза, че това са "нови безсрамни атаки срещу семейство Вучич". Сръбският премиер изрази очакване държавните власти да реагират на заплахите срещу сина на президента, предаде БТА.
 
"В очите на тази човешка измет единственият грях на Данило е, че носи почтеното фамилно име Вучич и че е достоен и нормален млад мъж, възпитан да обича своята Сърбия. Очаквам, че държавните власти ще реагират на заплахите към сина на президента и че определени политически и медийни кръгове, които постоянно са насочени към Данило Вучич, ще бъдат санкционирани“, каза Вучевич.
 
"Заплахите, фабрикуването на афери и фалшивите новини срещу семейството на президента Александър Вучич са част от стратегия, разработена от центровете, чийто единствен интерес е да спрат по-нататъшното развитие и укрепване на Сърбия", оцени сръбският премиер и председател на управляващата Сръбска прогресивна партия.

Александър Вучич

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар