Зима

Зима
Пролет

25 януари 2015 г.

Да изпушим по една цигара за пенсията на баба!

От няколко седмици по телевизията се върти една меко казано порнографска реклама против контрабандата на цигари.

Столицата ни е залята от билбордове, които гласят, че ако си купуваме контрабандни цигари лишаваме баба си от пенсия.

В 20:00 часа вечерта, в рекламния блок на националните ни телевизии казват, ще цитирам: „Когато купуваш нелегални цигари, ти спонсорираш организираната престъпност”, „Контрабандните цигари не помагат да се откриват места в детските градини”. „Контрабандните цигари крадат от пенсията на родителите ти”.

Какво впечатление остава у пушачите? - че всъщност те издържат цяла една държава. Ако е така - представете си какво би станало, ако броят на пушачите намалее на половина? Ще бъдат закрити стотици детски градини и много възрастни хора ще бъдат лишени от пенсии! Истински апокалипсис! Щом пушачите в България имат такъв голям принос за финансовата стабилност на държавата, то те трябва да се ползват със специален статут.

Днес аз питам – къде е СЕМ и къде е Министерство на здравеопазването, когато децата, които са свидетел на тази медийна кампания остават с впечатлението, че единственият проблем на цигарите е не, че са вредни и не, че водят до десетки заболявания, а че трябва да са с бандерол, за да има места за тях в детската градина!

И как може държавата ни да застане зад такава кампания?

Всяка година броят на пушачите със сърдечносъдови заболявания се увеличава, не е ли това една по-тревожна статистика, за която си заслужава да бъде направена кампания?

Истината е, че на държавата ни не й пука дали българинът е здрав или болен, единственото важно е да си плаща данъците и да ПУШИ ЦИГАРИ С БАНДЕРОЛ.

Това, което най-много дразни е очевидното безсилие на държавата, която не може да се справи сама с контрабандата и решава, че трябва и нас да ангажира с проблема си. Смятам обаче, че същата тази държава има къде, къде по-наболели проблеми, с които има да се справи.

Единственото необяснимо за мен в тази кампания е как така е успяла да прескочи закона, според който не може да се рекламират тютюневи изделия по телевизията?!!

А, сега е време да запалите по една цигара... за баба ви! 



Гергана Шумкова, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар