Зима

Зима
Пролет

6 януари 2015 г.

Гриша Ганчев отива на съд като ръководител на ОПГ

Престъпната група била създадена с цел извършване на данъчни престъпления...

 Гриша Ганчев отива на съд като ръководител на организирана престъпна група. Това е едно от обвиненията, по които му е внесен обвинителен акт в съда, съобщиха от спецпрокуратурата.

Престъпната група била създадена с цел извършване на данъчни престъпления /избягване установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС в особено големи размери/.


Обвинителният акт засяга дейността на групата от 1 януари 2012 г. до 15 май 2012 година.

За съучастници в групата са обвинени Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров. Всички те са опитали да укрият ДДС на "Литекс Комерс" АД в размер на 711 580,56 лева, като не издадат фактури.

Гриша Ганчев има обвинение за закана за убийство над бившия шеф на НАП Красимир Стефанов.

На осем души - Данаил Ганчев, Милко Димитров, Емилия Станоева, изпълнителни директори на "Литекс Комерс", Камелия Мирчева, бивш изпълнителен директор на дружеството, член на надзорния съвет, Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев и Красимира Гроцева, са повдигнати обвинения за участие в престъпната група и за данъчни престъпления.

Според обвинението в престъпната схема за извършване на данъчни престъпления Гриша Ганчев е действал като подбудител, Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров - като извършители, а останалите от групата, сред които и трима бизнесмени - като помагачи./Dnes.bg





Няма коментари:

Публикуване на коментар