Зима

Зима
Пролет

6 януари 2015 г.

Продължаваме назад...

Честита ви 2015 бре !!!

Как сте? Преядохте ли като попски прасета на задушница? Освинихте ли се с алкохол? Зацапахте ли свещите в новогодишната нощ? Хвърлихте ли веригата? Скъсахте ли лентата? Ако не ви е било лошо поне 3 дни, значи не сте празнували, както трябва. Така знам аз от старите хора.



А един приятел, лека му пръст, смяташе, че купонът не е бил добър, ако после, на другата сутрин, не те е срам да гледаш сътрапезниците си в очите. Та да ни е честита новата две иляди и петна'есета, раз'ираш'и!

Хубава година се очертава. Годината на дървената овца. Познавах един пич, който така викаше на гаджето си. Може би е бил пророк. Но по-скоро си беше обикновен простак, който, без да иска, бе нацелил нещо, с което Гала и Венета Райкова в компанията на дузина болни от циклофрения астролози ще пълнят ефира през 2015.

Като се замисля, дървената овца може да символизира поне дузина офисгърли, които познавам, но да не бъда груб в тия първи дни на годината. Та да се върнем в реалността. 2015 е тук и е време да се насладим на този факт. Ревахте за сняг - 2015 ви донесе сняг. Ревахте за почивка - 2015 ви донесе цели 5 почивни дни още в началото си. Ревахте за нещо по така...

Е, снощи, в 18,47 часа гравитацията не бачкаше. Пробвахте ли да скочите, когато видяхте стрелките на часовника да отмерят 18,47? Успяхте ли да изкарате 3 секунди повече във въздуха? Ако сте пробвали и сте успяли, то значи, че 2015 ви е дала от себе си доста повече, отколкото сте очаквали. Усещате ли, че седя и пиша някаква постновогодишна статия и се опитвам да съм весел и духовит, ама нещо не се получава никак.

Истината е, че от 24 декември до тази сутрин си седях у нас. Гледах телевизия, разцъквах в Интернет. И за няколкото празнични дни разбрах, че няма гравитация, че руснаците са готови да поискат автономия на черноморието у нас, че Пауло Коелю се е превърнал в пародиен герой, който произнася фрази като "Бах тоя студ!". И понеже всичките новини се изчерпаха с това плюс бравурния факт, че 8 деца до 12 годишна възраст са постъпили в Пирогов с между 1 и 2 промила алкохол в кръвта в новогодишната нощ, днес съм длъжен да заявя...

Да, разглезихме се. Лесно ни е, когато политиците ни създават купища весели малоумия всеки ден, за да можем да се забавляваме с тях в социалните мрежи. Но, когато те изчезнат някъде по празниците, у нас настава адска скука. Само чат - пат по някой симпатизант на ДСБ ще пусне пост в подкрепа на добива на шистов газ, а някой, останал без гадже по празниците ще тресне статус - "Ох, колко е хубава моята София, когато селяните си заминат по родните места"...

Скука, която приключва днес. В понеделник.

От днес няма лабаво. 2015 година ни нагазва с данъчни декларации, здравни осигуровки, реформи, контрареформи. Та така... Честита да ви е новата 2015. Започвайте да броите дните до следващата дълга почивка, която може и да не закъснее, ако температурите навън паднат с още някой и друг градус. Но, каквото и да се случи, да знаете - Продължаваме напред!!! Или, както казваше бай ви Радой Ралин - "За българската армия няма назад - има кръгом, и пак напред"!. Това беше всичко!

А сега наслука в новата година! Запретвайте ръкави и започвайте да ринете... ...сняг...
Венци Мицов, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар