Зима

Зима
Пролет

20 януари 2015 г.

Емил Димитров: Ако първите шест месеца няма реформи, то те няма да се случат

"Който и да попиташ - прокуратура, ВСС и така нататък, всички казват, че са за реформа. Но в момента, в който реформата беше обявена пред правната комисия и прокуратурата, ВСС и всички други изведнъж станаха против реформата конкретно в техните звена и биха искали едва ли не да си остане сегашната подредба и работа. Това не спомага за взимането на информиран избор от страна на членовете на правната комисия."

Това каза в сутрешния блок на бТВ депутатът от Патриотичния фронт и бивш шеф на митниците Емил Димитров - Ревизоро.

"Да, аз лично смятам, че първите шест месеца, ако няма реформи от страна на което и да е правителство, то те няма да се случат и до края, а съответната власт само ще удържа докогато може управлението", допълни той.

По казуса с КТБ
Емил Димитров посочи, че банковият надзор, одиторът и ръководството на банката са знаели за състоянието й, а ДАНС е трябвало да бъдат наясно. Димитров се възмути от скромната глоба за KMPG, заверявали отчетите на трезора.

"КТБ се пукна. Държавата до този момент даде 3 милиарда, за да потуши голяма част от загубите - така наречените гарантирани кредити. Разбира се, че трябва да се поиска оставката на всички, които са знаели какво се случва реално в банката и това включва и управителят на БНБ Иван Искров, както и одиторите, които са казвали, че банката е в добро състояние", посочи той.

Депутатът коментира и случая с групата за мокри поръчки, в която се оказа, че участват децата на бившия му колега Христо Кулишев.

По думите му съдът винаги потвърждава мерките за неотклонение при сериозни подозрения, за да не трупа негативи пред обществото. В същото време Димитров се обърна внимание на това, че адвокатите са получили достъп до документацията по разследването едва на третия ден, а свидетелите са 116, при положение, че „не става въпрос за убийство на футболен съдия на терена".

"Важно е в крайна сметка какво ще влезе в папката по делото", заключи той.

Депутатът от Патриотичния фронт е убеден, че оградата по границата с Турция трябва да се изгради преди миграционният натиск върху страната ни да се усили през април. По думите му в момента командироването на 700 полицаи по границата струва по 2 млн. лева месечно, а в същото време няма никаква гаранция, че у нас няма да се появят още хиляди търсещи чужденци.

"Една ограда от край до край на границата ни с Турция ще реши в голяма степен бежанския проблем в страната. Но да видим какво точно ще реши правителството и колко ще ни струва цялостното й изграждане", допълни той.

Народният представител обясни, че армията ще помогне за изграждането на съоръжението по начина, по който го е правила до момента - с изграждане на пътища, просеки и подобни. Димитров подчерта, че изпитва „огромно уважение" към свършеното от предишния военен министър Ангел Найденов, построил първата част от оградата.

Във връзка с информацията, че служители на реда са разследвани за каналджийство, Димитров беше лаконичен: „Всеки пети чужденец е нелегално влязъл и не е дошъл с космически кораб" - без значение дали някой му е помогнал, или не.



Няма коментари:

Публикуване на коментар