Зима

Зима
Пролет

31 януари 2015 г.

Жалка картинка е Борисов

За пореден път в този пример виждаме мизерията на тези, които са ни натресли да ни управляват...

 „Турция прие да прави "Турски поток". Истински се надявам нашите съседи да не се възползват от желанието да бъде наказана България." каза Борисов пред Американската търговска камара

„Турски поток“ просто е „По-южен поток“  или санкция в отговор на санкциите на Евросъюза, в който членуваме и ние, всъщност не ни наказват отделно и специално. Щом Европа не иска „Южен поток, ще го прекараме през Турция – това точно каза руският президент Путин, когато официално обяви решението.

На Москва никак не й се искаше да го прави, но... Анкара се опъва дори на Вашингтон, със София въобще няма да се съобразява, Борисов изглежда жалка картинка с мрънкането си за помощ от САЩ. Те, както Русия и Западна Европа, винаги действат от собствени интереси, а те винаги са много по-големи в Турция, отколкото в България.

Големите никога не са партньорствали с малките, само са ги покровителствали и то ситуативно. Дори Русия, с която имаме много древни и здрави връзки, в която днес живеят много повече люде с българска кръв, отколкото сме ние тук, редовно ни е пренебрегвала в полза на геополитически по-значимите за нея Сърбия, Гърция и Турция.

За пореден път в този пример виждаме мизерията на тези, които са ни натресли да ни управляват. Анкара винаги ще се възползва за наша сметка, когато й паднем. Русия винаги ще продава по евтино газ, петрол и каквото и да е на онези, които купуват по-големи количества.

А ние винаги ще сме зле, докато властта у нас се подрежда отвън, независимо как става това – чрез „присъствие“, „вечна дружба и братство по оръжие“ или „демократични избори“. 


Това е главната част от българската драма от края на XIVвек насам.
Вolgari.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар