Зима

Зима
Пролет

29 януари 2015 г.

Нация от хейтъри ли сме?

Или това, или сме незадоволени сексуално. Точка. Опорна точка.

Гледали ли сте филма "Истерия"? Забавна история за откриването на вибратора, когато през не помня кой си век, жени в депресия ходели при лекари, които да ги лекуват... доставяйки им оргазъм. Иначе едни кисели лелки, не мога да ви опиша! Та се замислих, това българинът хейтър по природа ли е или просто е сексуално незадоволен?

От къде ми тръгнаха мисловните напъни...

Напоследък забелязвам, че в социалните мрежи има една нова групичка, пардон групище от хора, които просто не приемат чуждо мнение. И то не говорим да си ок с идеята, някой да напише К*р за Левски под снимка на Гонзо. Тогава е ясно, че синята агитка ще хейтва и то разбираемо.

Говоря за моментите, когато умен човечец реши да сподели обосновано мнение по обществено значима тематика.

Иван Бакалов, колега журналист, беше писал защо Борисов няма право да се бие в гърдите, че видите ли имаме метро само защото той е благоволил и цялата заслуга е негова. Почнаха се едни злобни коментари, едни теории на конспирацията, как му плащат, за да плюе Баце, как бил неблагодарен... Бля, бля. Брех! Хора, не можете ли просто да напишете: Не съм съгласен, защото това, това и това. Не, трябва да хейтваме! Яко, при това, иначе язък за усилието.

И обсъждаме темата за "национално вродената ни омраза" с една позната, която поддържа фен страница на известна марка витамини и хранителни добавки. Разказва ми как в немската страница са публикували снимка на окачени безсолни бисквити по дръвчетата с рецепта под нея. Идея за германците как да нахранят птичките през зимата. Моята приятелка ми казва: "Абе, мислех да я пусна и аз, ама като знам как ще ме погнат в коментарите"... И ми разказа как за Атанасов ден споделила снимка с кокиче и надпис "Иди си, зимо, идвай лято!" Познайте дали някой не беше намерил начин да "хейтне" и тази публикация!?

Защо от страницата предизвиквали зимата да остане, като пускат такива хубави снимки!? Хора, в ред ли сте, изобщо?

И трети случай за късмет. Пускам си в страницата на личния профил призивът на украинските студенти към руските им колеги да спрат войната. Един приятел написа дълъг и смислен коментар, в който обясни, че не е редно САЩ и Запада да бъдат изкарвани "добрите герои", а Русия "голямото зло". Идеята му беше, че монетата има две страни и трябва да бъдем малко по-критични и информирани. Коментарът точно под неговия:

"Иване, пишеш с опорните точки на всички русофили в България"


!?!

Това опорни точки, някаква нова мода ли е? Или просто си търсим извинение да оправдаем вродената си хейтщина! Факт е, че в световен мащаб анонимността на мрежата позволи на много хора да "остроумничат", само защото не изказват "великите си мисли" в реално време пред опонентите си, но ние минаваме всички граници!

Или както казах още в началото българинът говори (пише) твърде много и прави твърде малко секс. 


Опорна точка по фройдиски, ако някой се чуди как да "хейтне" и този текст.

Славена Каменова, No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар