Зима

Зима
Пролет

20 януари 2015 г.

Анти-ДПС брошката на Борисов ръждяса

Правителството няма да уволнява кадрите на ДПС в администрация, съобщава Медиапул.

Това стана ясно от отговора на вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова. Тя беше попитана как ще коментира думите на лидера на ДСБ Радан Кънев, че кадрите на ДПС във властта бойкотират провеждането на реформите.

Бъчварова уточни, че не е "официално информирана" да има такъв проблем в администрацията. Според нея е пресилено да се говори, че има саботаж на кадри на ДПС срещу реформите.

Ако има някакъв проблем то е, че над 300 служители в държавната администрация от ДПС са назначени малко преди правителството на Пламен Орешарски да предаде властта, каза Бъчварова в понеделник по време на пресконференция, на която представи вижданията си за реформи в администрацията и електронните услуги. Тя уточни, че това не означава, че тези хора нямат качества и даде да се разбере, че не е привърженик на идеята всички да бъдат уволнени, за което пък настоявали от Патриотичния фронт.

***

Тази информация не казва нищо ново. Всички, които наблюдават политическите процеси у нас, отдавна са наясно, че Борисов и ДПС не са във вражда и че анти-ДПС реториката е само за пред публиката.

Не ме слушай какво ти говоря, а гледай какво правя, е казал мъдрият ни народ. Толкова е просто и ясно, че чак обидно за по-мислещата част от населението.

След като няма да махат кадрите на ДПС от администрацията, с какви очи от ГЕРБ ще ни говорят, че се борят с партията на Доган. Как ли се чувства Валери Симеонов, който самодоволно заяви преди дни, че най-сетне е започнало махането на хората на Доган от държавни длъжности. Кой го е заблудил?!

А как ли се чувстват жертвите на Веждичката, за които никой не написа нито дума. В края на 2014 година, навръх 30 декември, немалък брой служители, които не са кадри на ДПС, без предупреждение получиха заповеди за уволнение, вместо картичка с благопожелания от министъра на културата. Чистката е на принципа "вие не сте от нашите". Нищо, че повечето са експерти, без обвързаности с партии.

Но виж, кадрите на ДПС са друго нещо - те са "свещена крава" за всяка власт, явно и за герберската.

Така че, Борисов, анти-ДПС брошката ти ръждяса без време. По-добре я махни, че ще ти остави неизлечимо петно на ревера.


No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар