Зима

Зима
Пролет

20 януари 2015 г.

ЗA България БЕЗ Бареков!

Къде сте, г-н Бареков, къде сте, евродепутате? Какво правите, защо не работите?
 
Вчера в медиите се появи информацията, че Николай Бареков е на едно от последните места по качество на работа  в Европейския парламент. Данните са от от постоянния мониторинг, който се извършва върху дейността на евродепутатите.

Според информацията - Николай Бареков заема  ''ПОЧЕТНОТО'' почти последно 744 място (от общо 751 евродепутати ).

 Класацията следи активността на парламентаристите в 7 вида дейности, като зададени въпроси, мнения, речи, доклади и т.н.

Така става ясно, че по зададени въпроси Бареков е 750 от всичките 751 депутати (или предпоследен в целия Европейски съюз), а по брой изказвания е на 717 място.

Ако се чудите защо тази класация е важна, то веднага ще ви отговоря, че гореизброените дейности, които г-н Бареков, избран да ни представлява в Европа пренебрегва, са голяма част от работата на един евродепутат. И, докато някои от колегите на бившия журналист седят до 01:00-02:00, за да завършат работата си, или чакат ред да се изкажат по даден въпрос, Бареков го няма. Няма го в Брюксел, няма го в Страсбург, не е и в България.

Къде сте, г-н Бареков, къде сте, евродепутате? Какво правите, защо не работите?

Какво стана с времената, в които не слизахте от екрана на всички медии и зрителите живееха с вашите навици, страхове и тревоги? Когато се оплаквахте, че ще ви гърмят? Когато се просълзихте,че нямате време за детето си?

Много въпроси...

Нищо лично против г-н Бареков. Само се чудя не му ли е малко... неудобно. След като близо две години облъчваше бедния български народ, предимно в малконаселините райони с обещания за работа, пари и щастие, изведнъж той се изпари на топло в Брюксел и остави горките си избиратели в старото положение- глад, мизерия, безверие. Защо?

Може би, защото не му се получиха нещата с ББЦ, или както се нарича полуразпадналата се партия, която оглавява и, с която щеше да застане „начело” на страната и видите ли - да ни оправи?!

Хм. Очевидно обаче и работата в ЕП му куца - доста трябва да  се е постарал, за да достигне пагубното 744 място...

Но, за да не говоря просто празни приказки по повод Бареков, ще ви кажа нещо друго - в едно нещо се убедих - на българина трябва да му се говори в Ц И Ф Р И.

Не е важно, че токът поскъпва - важно е с колко. Не е важно, че сиренето е евтино - важно е колко точно струва. Не е важно за кого гласуваме, важно е колко пари обещава, че ще раздаде, ако спечели.

В случая не е важно, че Бареков като български пратеник в Европа не работи - важно е колко и кой му плаща. И не е важно как е влязъл в политиката, важно е с КОЛКО кеш (овица) го е направил.

Затова сега ще ви поговоря за г-н Бареков с цифри. Ще си послужа с тях, за да ви онагледя колко и какво ни струва този политически фарс, от който трябваше да се роди нов „Месия”.
 

26 141 са получените  бюлетини с преференциален вот за Бареков на изборите за Европейски парламент през 2014 година. Именно гласът на тези 26 000 души направиха Николай Бареков евродепутат.

5.69 са получените проценти от ББЦ на изборите през октомври 2014 година. Резултат - достатъчен от партията да вкарат 15 депутати в Парламента, начело с  „пипиляво” русата Анна Баракова, вече независима.

1 000 000 нови работни места обеща Бареков на българите на парламентарните избори през 2014.

603 626 лв. са пръснали от партията за реклама за изборите през май 2014.

1 841 000 млн. лева е сумата за парламентарните избори през октомври.  Това на практика означава, че един народен представил на ББЦ в парламента е струвал  около  131 500 лв. Откъде пари така и не стана ясно.

40 000 е  цената на един от многото скъпи часовници, с които Бареков обикаляше селата , за да се здрависа с „бедния, български народ”...

2 666 648 лв. е размерът на декларирания от Николай Бареков банков влог.

11 761 евро е размерът на другия.

7 957 евро е месечното възнаграждение на евродепутатите, респективно и на Бареков, което се увеличава в зависимост от участието в комисии и делегации.

В цифрата не са включени и дневните суми, покриващи разходи за хотел и храна, парите, отпускани за асистенти, офис материали, самолетни билети и т.н..

Само за сравнение, средната работна заплата за България в края на 2013 година е 828 лева. 

И пак припомням - на тези хубави заплати, Николай Бареков се „отблагодарява” с 744 място в Европарламента.

Обръщам се към уважаемия евродепутат - не си ли заслужава да работите за 8 бона месечно, г-н Бареков?! Или предвид двата милиона, които имате - нямате нужда от повече средства. Все пак, в България хората оцеляват с 200-300 лева, вие ли няма да оцелеете ?!

Не че нещо - не сте първия безделник-политик, който сме пратили в ЕП, надали и ще сте последният, но някакси, не ви отива този мързел на имиджа, който градихте цели две години. Всъщност, не съм сигурна, че ви пука какъв ви е имиджът вече.

Вие седите на топло, имате милиони, скъпи часовници, охрана... Вие сте си добре, г-н Бареков.

Вашите избиратели не са.Те седят на свещи, защото нямат с какво да си платят тока. Вие им казахте, че ако гласуват за вас ще намалите сметките...

Седят и на студено, защото няма с какво да се топлят. Нямат и пари, защото нямат работа или пенсиите не им стигат.

Вие, г-н Бареков, не някой от Ваше име, а лично вие, обещахте на тези хора, че ще им помогнете, че няма да ги предадете, че разбирате мъката им...

Как разбрахте мъката им като се къпете с шампанско на цената на средната работна заплата в България - питам се аз?!

И какво направихте като евродепутат за вашите избиратели?! Предложихте ли нещо, прочетохте ли поне някой доклад,  взехте ли активно участие в някое заседание, изобщо нещо направихте ли?

Не, защото явно не ходите на работа. На 744 място сте, г-н Бареков - пак ви го напомням.

България няма нужда от такива политици.



Адриана Аврамова, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар