Зима

Зима
Пролет

26 януари 2015 г.

Pigs can’t fly

И друг път сме обръщали внимание на факта, че в съдебната власт (разбирай в съда) милиционерите нямат място...

Pigs can’t fly

Не, ли?

Вярвам не остана някой не запознат с апартаментската драма на един бивш зам. Министър на правосъдието. Не просто държавен апартамент за без пари, но и основно ремонтиран с такива.

С моите и вашите пари?

Както и да е.

Две са основните и по-важни от парите неща.

Първо, за пореден път кристално ясно е, че отношенията на гробарската и етническата партия са си точно, както преди.

Второ и това засяга не просто нас лично, а и всеки гражданин е като как се управлява съда, защо и КОЙ го прави.

Днешното ни дразнение е пряко свързано с темата. И друг път сме обръщали внимание на факта, че в съдебната власт (разбирай в съда) милиционерите нямат място. Пряко доказателство за това е назначението на Георги Колев за шеф на ВАС и произтичащите от това последици. Именно ВАС е съдът, контролиращ актовете на правителството за законосъобразност. Ерго, не е случайно назначението точно на милиционер за шеф на този съд.

Та, покрай драмата с назначението на един бивш зам.министър на правосъдието за съдебен секретар в Административен съд София бихме искали да Ви обърнем внимание на това КОЙ го направи и каква е връзката между изброените по-горе едно и две.

Председателят на Административен съд София, също както и председателят на ВАС е завършил прословутата Магнаурска школа в Симеоново при това през същата година, в която е завършил и Георги Колев.

Псилютно сме убедени, че това е случайно съвпадение.

Вглеждайки се внимателно в публикуваната кратка биография на сайта на АСС виждаме, че въпросният председател изпитващ спешна нужда от съдебен секретар е записал, че е завършил „Право“ в Магнаурска школа.

Ей, тва с риск да ни обвините в образователен снобизъм, винаги ни е докарвало до истерия?

Що, ли?

Веднага казваме.

В КОЙ точно от трите факултета на Магнаурия е завършил „Право“ и не само този председател?

Национална сигурност, Полиция или Пожарна безопасност?

Оставяме на вас да се сетите. Това което винаги се е правело, а не учело, е че признават на милиционерите издържаните от тях държавни изпити по административно правни и наказателно правни науки, независимо че е очеизваждащо, колко много са неуки точно по тези науки. Нещо повече ако на държавните изпити ги изпитват по начина по който го правят в истинските университети от там ще излизат по един-двама „юристи“ на всеки дванайсет випуска или по-рядко. И да довършим темата с магнаурското разбиране за право с тези си дипломи получават възможността да научат :) и вземат всички останали гражданско правни науки в нормален университет и едва след това да стана юристи. Естествено, почти всички се насочват към ноторно известният правен факултет в Благоевград по неясни за нас причини.

Толкова по темата с магнаурското образование и най-вече с разбирането им за право, правосъдие и прочие.

Сега нали схванахте за какво иде реч.

А, така.

Последно и ви оставяме.

Отново ни управлява правителството, което свалихме с шутове преди време по причината, че ни управляваха, като Северна Корея.

И сега не е по различно, въпреки напъните на правосъдния министър и заместника му да докажат обратното. Тука ще отворя една скоба. Казвахме, че ще ги следим отблизо и бихме искали да отбележим, че с огромно удивление забелязваме не само полаганите от тях усилия в посока съдебната реформа, но и това, че в рамките буквално на месец захапаха и WCC и всички останали публично до степен последните да истерясат окончателно, треперейки за местата си и не само, което се случва съвсем за първи път!

Затваряме скобата и се връщаме на правителството и пряката връзка с твърдението, че прасетата не могат да летят?

Та, как можеш да познаеш КОЙ е премиер и КОЙ е правителството?

Много лесно.

По скока на поръчковите убийства от едно на година до 3-5 седмично и по ужасяващото полицейско насилие. Убийствата ги дават по ТВ, за разлика от полицейското насилие, което винаги изглежда по един и същи начин.

Пример ли?

Веднага даваме. Онази вечер една жена, така страшно псувала и обиждала някакви полицаи в метрото, че получила синини и кървища по лицето все едно е играла пет рунда с Бадр Хари?


И така.

Pigs can’t fly, не стават лебеди, не се превръщат в принцове, като в приказките и прочие.

Прасетата са просто свини.

И стават за пържоли….. само!

Ей, тва е.

И го разбирайте, кой както намери за добре…….


Николай Хаджигенов

Няма коментари:

Публикуване на коментар