Зима

Зима
Пролет

4 февруари 2015 г.

Саня, къде са 10-те милиона на музикантите от КТБ?


Какво се е случило с 10-те млн. лв. на „Профон" и „Мюзикаутор", които са били вложени в КТБ, попита директно Саня Армутлиева певицата Рут Колева. 


Изпълнителката поиска да разбере на каква лихва са били депозирани тези пари. Певицата уточни, че атаката й от последните дни към шефката на „Вирджиния Рекърдс" не е лична, а изразявала позицията на изпълнителите, които твърдят, че им е оказан натиск от Армутлиева.

„На общото събрание на „Мюзикаутор" и на „Профон" почти не идват хора. Много нисък е интересът какво се случва в гилдията", обясни от своя страна Армутлиева.

Въпросните 10 млн. лв. са 8 млн. главница и 2 млн. лихви. Те са натрупани в двете дружества от 2000 година. От тази сума са възстановени гарантираните от държавата 100 000 евро.

„Няма абсолютно никакъв вариант върху която и да е музикална медия да бъде осъществяван натиск", заяви Армутлиева по повод обвиненията, че има уговорки в телевизиите и радиата да бъдат пускани песни само на определени изпълнители.

Тя увери още, че парите за тях се разпределят по абсолютно прозрачен начин с ясно определени правила. Според нея причината за нападките е разочарованието на певците, че нямат особено големи възможности за реализация у нас.

Vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар