Зима

Зима
Пролет

5 февруари 2015 г.

Я! Календерска, пардон, Бареков, вдяна, че Ковачки, пардон, Доган/Пеевски, ги накупил

Бареков просто го „създадоха“ политически и го изплюха...

 Какъв трябва да е политик, който вдява очевадни неща мноооого далеч след като са се случили, или казано простичко – след Байряма? Недалновиден политик, невчасов, бездарен или простичко казано – глуповат. А ако този политик го играе такъв? Значи е достатъчно артистичен, за да продава митове и легенди на наивниците.

Още в средата на отминалата предизборна кампания за парламент, когато Бареков внезапно забрави „миналото на Бойко Борисов“ и още по-внезапно спря да гърми, че Борисов е престъпник и има документи за това, и когато същият тоя Бареков „отвори“ партията си за Христо Ковачки, АФЕРА написа в прав текст, че предстои упражнението, зададено от Доган/Пеевски – овладяването на ББЦ от Христо Ковачки и впоследствие, вече в парламента, разпадане на БДЦ или там какъвто и да е „демократичен център“ да беше, като се пръкне „нова парламентарна група – Ковачки“ – присъдружна на ДПС и ГЕРБ.
 

„Наивността“ на Бареков да не е разбирал какво точно се случва, според сегашните му обяснения, може да мине като „сериозна“ само пред ахмаци.
 

Защото Бареков нито е глупав, нито е тъп, нито е човек на когото липсва бърза мисъл и реакция.
 

Тази сутрин вместо Бареков по Нова телевизия се показа жената, която е до плътно до него – Мария Календерска. Далеч след „байряма“ тя реши да ни уведоми, че Христо Ковачки и „признал“ още по време на кампанията, че „накупувал“ хора от партията на Бареков.
 

Здрасти, че бързам.
 

И на кретените в тази територия, наречена България, от много време насам им е ясно, че Христо Ковачки е фигура, която върви редом с Доган/Пеевски/ДПС. На Бареков, журналиста, това не му ли беше ясно?
 

И на най-елементарните анализатори у нас, бе ясно как партийния проект на Бареков търпи странна „еволюция“ с почти ежедневна смяна на позициите спрямо ГЕРБ и Бойко Борисов, но пък в унисон със смяната на позицията на ДПС.
Бареков мина през всички фази, включително преди и след изборите – от „уууу!, престъпник и мутра“ до самопредлагане на Борисов да управляват заедно.
 

Сега Ковачки бил крив.
 

Има един циничен лаф – кьорав карти не играе. Той важи и в родната политика.
 

Бареков бил прогонен от България от олигархията. Айде бе. Та, самият Бареков непрекъснато повтаряше по време на кампанията, че „моята е лесна, отивам в Брюксел, вие му мислете“.
 

Бареков обяснимо се чувства тотално изолиран. Хубаво е с Календерска да седнат и да се вгледат безпощадно в истината вътре в себе си. Защото очевидно са минали в графата на онези, които са забравили точно истината, а са приели сътворените легенди като истина.
 

А преди Календерска да отиде на „полиграф“ за Ковачки, нека Бареков да седне пред детектора за „документите за Борисов“. И за онзи, който остана в касата му – за убийството на Илия Павлов.
 

Бареков просто го „създадоха“ политически и го изплюха. А можеше, ако му стискаше, да си изиграе картите и по друг начин.
Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар