Зима

Зима
Пролет

16 февруари 2015 г.

Арестуваната Темида

След фруктовите пости корумпираните магистрати да минат на затворническа диета...

 За втори път в рамките на последните десет години у нас е арестуван съдия с подкуп. Преди белезниците да щракнат около китките на магистрата от Русенския районен съд, в ареста (при това близо 5 години по-рано) беше прибран негов колега от Велико Търново. Освен тези двамата, съдии са били арестувани още само няколко пъти за други прегрешения, но не и за рушвети.

И всичко това на фона на факта, че още преди години стана ясно, че родната Темида е минала на фруктова диета или на пости за рушвети. Вместо да си поръчват сочни пържоли, сръбски наденици и татарски кюфтаци, съдиите започнаха да си искат кошници с плодове. Хем полезно, хем приятно. 


Сред различните видове плодове обаче хитрите магистрати искали да се поставят и пликове със солидни суми. Пости, пости, ама не става само на ябълки и круши да се кара. Трябва и нещо сухо да се задели за черни дни, че да може след светлите празници корумпираните магистрати да се облажат малко.

Има обаче една по-добра диета, която напълно ще изчисти холестерола от затормозените им организми. Нека след фруктовите пости корумпираните магистрати да минат на затворническа диета. Прясна водица, сух хляб и от време на време резен сирене при добро поведение. С такъв здравословен режим на хранене родната Темида най-накрая ще добие чаканите от Европа пропорции.

Родната Темида май мина на фруктова диета
"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар