Зима

Зима
Пролет

17 февруари 2015 г.

Плевнелиев показва приятелите си като трофеи

Номерът с пантофките е стар, колкото приказката за Пепеляшка...  
Повече държавническа мисъл и смелост, г-н президент, по-малко снимки с оранжеви пантофи!

Една новина от тази сутрин ми стопли сърцето. Вестник „Вяра“ пише:

Съвсем по домашному - по оранжеви топли пантофи посрещна президентът Росен Плевнелиев братята от гърменското село Рибново Ибрахим и Манчо Джуркини. На скромен обяд и сладка раздумка държавният глава Росен Плевнелиев покани двамата си стари приятели да му гостуват във вилата му край село Баня. Тримата поддържат приятелството си от ученическите си години, като по-малкият брат Ибрахим Джуркин и държавният глава са и състуденти.

Следват нарочно изпратени до медиите снимки на Плевнелиев в луксозната му гостна, а в кадър весело се оранжевеят  домашните пантофки на държавния глава.

Човещина, близост до народа, липса на мачовски предразсъдъци. Всичко това е замислено като сръчен ПР от съветниците на президента. Но защо ли пак, за кой ли път, за кой ли път, както се пее в хита на „Тоника“ , вместо да му изпишат веждите, пиарите на Плевнелиев направо му бръкнаха в очите.

Срещата със старите другари, ако не е само за пред хората, трябва да бъде нещо лично, скрито от погледите на обществото. Радостно е, че държавният глава търси старите си приятели, но защо ги показва като трофеи по медиите?

Гнило, та чак, зловонно, г-н президент! Защо не помислите за някои държавнически решения, които да понадигнат клюмналия Ви имидж? Вместо това се впускате в прозрачни ПР авантюрки, които Ви излагат, а не Ви помагат!

Освен това, номерът с пантофките е стар, колкото приказката за Пепеляшка. А в български вариант – поне колкото Валерия Велева.

Нейната рубрика „По пантофи“ имаше успех за времето си, но дори и мадам В. разбра, че захаросаните лични истории на българските големци вече по-скоро дразнят, отколкото да радват народа.

Интересно ни е каква ще бъде нейната реакция на Вашия гастрол по оранжеви пантофи и дали няма да писне, че я ограбвате интелектуално!

С шегите – дотук. Но както се казва – добре, че  е шегата, за да си кажем истината. Повече държавническа мисъл и смелост, г-н президент и по-малко показване по пантофи! Това е печелившият ПР за Вас!




Ина Симеонова, No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар