Зима

Зима
Пролет

19 февруари 2015 г.

Маргарита Попова: Искам да чуя още обяснения и аргументи за дълга

"Политиката трябва да мисли малко по напред от три години"

Вицепрезидентът Маргарита Попова заяви, че тези, които внасят предложението за нов държавен дълг, трябва да са много точни, коректни в експертното отношение. С аргументи да ни убедят, че трябва да се вземе такъв дълг, колко трябва да се вземе и за какво точно, какви ще бъдат разчетите.

Така вицепрезидентът коментира в Ловеч искането на правителството за взимане на нов държавен заем от 16 милиарда лева, срещу което се противопоставиха от БСП, ДПС, АБВ и „Атака“. ГЕРБ и РБ го подкрепят, но позицията на ПФ остава неясна, което стана и причина днес парламентът да отложи обсъждането и гласуването на договора.

"Изводът, който трябва да направим, от една страна е, че България няма как да откаже да си плаща задълженията. От друга страна, се дължат конкретни, ясни и точни обяснения колко точно, какво точно и за какво, за да смъкнем от плещите на хората допълнителни тревоги, защото нашият народ има достатъчно, за да се тревожи за това какво ще се случи след три години. Хубаво е политиката да мисли малко по напред от три години" каза още вицепрезидентът, цитирана от БТА.

Тя добави, че да се вземе дълг, за да се покрият стари задължения, е нормално нещо в развитието на едно общество и на една държава. Въпросът според нея е да не се всява допълнителен смут в хората, че след години ще плащаме ние, децата ни и внуците ни, защото някой ще разхищава или ще харчи повече отколкото чергата ни позволява.

Маргарита Попова заяви още, че не е експерт в тази област, затова ще изчака да чуе още обяснения и аргументи.
 

Днес тя присъства в Ловеч на отбелязването на 142 години от гибелта на Васил Левски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар