Зима

Зима
Пролет

10 февруари 2015 г.

Започват засилени проверки на рейсове и камиони

Полицията ще търси емигранти, дрога и оръжие...

Полицията започна засилени проверки на камионите и автобусите в цялата страна. Акцията е част от полицейска операция за контрол на движението на пътя във всички държави-членки на ЕС.

Основните причини за инциденти с товарни автомобили са превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, неспазване на времето за почивка от водачите, превоз на необезопасени товари и други. Същите са и причините за катастрофи с автобуси, уточниха от МВР.

В операцията по проверките са включени и служители на криминална и икономическа полиция. Те осъществяват контрол по отношение на нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.

По време на проверките се осъществява контрол за валидността на задължителната застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и за платена винетна такса.


Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар