Зима

Зима
Пролет

10 февруари 2015 г.

Тома Томов: Не вярвам, че ще се стигне да изпратим войски в Русия"

"Тази седмица е началото на нещо много голямо. Дали ще е мир или война, предстои да разберем."

Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ журналистът Тома Томов.

Той обясни, че Русия има военната мощ да принуди Украйна да капитулира. Друг е въпросът какво е Украйна. 


"Тя е една изкуствена държава, според мен. От една страна това е конфликтът Лвов срещу Донецк. Донецк винаги е бил съветската Калифорния. Днепропетровската група е тази, която управлява Съветския съюз едно време. Това е рускоговоряща част. В Лвов живее онази пасионарна част на обществото, която взе властта в Киев и обяви революция", допълни той.

Тома Томов беше категоричен, че бъдещето на Русия ще бъде поставено под въпрос, ако Путин се провали сега. Американците водят срещу него една икономическа и финансова война.


"Финансовата война, която се води срещу Путин е равностойна на ядрена война. Путин поставя на масата историческата съдба на Русия в този конфликт. Но Путин има сили да се противопоставя", каза още Томов.

По думите му, ако се запази Украйна с руска част в нея, това би било добре. Говорим за автономия, която ще се обсъжда в Минск. Въпросът е дали правителството в Киев ще се съгласи, защото то е под контрола на американците. Те от своя страна искат да го въоръжат.

По отношение на България той подчерта, че ние сме фронтова държава. Томов обаче оцени евентуалното влизане на страната ни във война като трагично. 


"Идва време на Студена война, а тя означава мръсна пропаганда. Това би било трагично за България, да влезе във война с Русия. Величието на цар Борис III е , че не изпрати войски срещу Русия. Не вярвам, че ще се стигне да изпратим войски в Русия", посочи той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар