Зима

Зима
Пролет

24 февруари 2015 г.

Прокуратурата започна разследване срещу ген. Стоян Тонев

По-рано днес Тонев подаде оставка като
народен представител

Прокуратурата започна досъдебно производство срещу ген. Стоян Тонев, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Причината е разследване на бТВ, касаещо констатирани нарушения при сключване на договори за отдаване под наем на помещения и медицинска апаратура, принадлежащи на ВМА – София.

С постановление на военен прокурор на дирекция "Вътрешен одит" при Министерството на отбраната е възложено извършването на одит на сключените договори между ВМА, представлявана от началника й ген. м-р Стоян Тонев, и Групова практика за спешна медицинска помощ "Дерма Прим" МК ООД.

След проверката, на 21.01.2015 г. във Военноокръжна прокуратура – София, е образувано досъдебно производство, което към този момент се води за престъпление по чл. 219 НК (безстопанственост), извършено от длъжностни лица от ВМА – София. Засега няма привлечени като обвиняеми. Извършват се разпити на свидетели, посочват още от прокуратурата.

По-рано днес Тонев подаде оставка като председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание след разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Той подава оставка и като народен представител, избран от 13 МИР – Пазарджик с листата на ПП ГЕРБ в 43-тото Народно събрание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар