Зима

Зима
Пролет

23 февруари 2015 г.

Мутресата Дарина Павлова ли ще оценява таланти?

Какви качества има тази напълно несъстоятелна личност, че да бъде в журито на „България търси талант”?
Да се смееш ли, да плачеш ли - мутресата Дарина Павлова става официално член на журито на „България търси талант". Ще я гледаме кажи-речи всяка вечер по Би Ти Ви как важно раздава оценки и решава съдбите на клетите участници. Представете си я само - изпъчила силиконови цици, опънала бръчки и притворила очи, казва на някоя млада цигуларка, изпълнила вдъхновено Рахманинов - „Не беше зле, но нещо ми липсва в твоето представяне, миличка... Нямаш необходимите качества". Б-р-р-р, потрес!

Първоначално, когато медиите оповестиха намеренията на Слави Трифонов да покани попрезрялата вдовица в шоуто, помислих, че е някаква тъпа шега или нескопосан опит за самореклама и пиар. Смятах, че присъствието на Дарина в което и да е жури, различно от „Мис Златотърсачка", „Мис духачка на Берлускони" и „Мис увиснала силиконова цица", е напълно несъстоятелно. За пореден път се убеждавам, че нахалството и тоталната липса на такт по родните географски ширини е взело абсолютен връх. Както казва един приятел - „навсякъде си има дъно, ама нашето дъно е двойно".

Присъствието на Дарина Павлова в телевизионно жури е гавра и обида както за участниците, така и за зрителите. Учудвам се, че шефовете на Би Ти Ви се съгласяват на подобен рисков експеримент - осъзнават ли, че това може да доведе до нов имиджов крах на медиата, както преди години се случи заради турските сериали, необективното отразяване на протестите на Орлов мост и зависимостта им от Цветан Василев?! Или смятат, че е важно шоу да става, пък зрителят е с къса памет и не помни един от символите на мутрафонията, белязала прехода?! Всъщност, опитах се да се сетя с какво е известна „г-жа Павлова", както официално я обяви диктор от Би Ти Ви, какво е постигнала, с какво е допринесла за културата на България, че да дири таланти? Нищо и нищо.

„Успехът" на Дарина в обществото се изчерпва с това да се хване с една от най-гнусните мутри на България, участвали в разграбването на националния капитал - бореца-тъпанар Илия Павлов. Той, апропо, е сред малкото официално признати мафиоти, пише го не само в докладите на родните спецслужби, но и в тези на американските и европейските. Зъбчето, както го наричаха /Боже, какъв прякор! Вдовицата му Дарина значи трябва да е Зъбчовица, казано по Чудомировски - б.а./, се беше засилил да лапне цялата държава. Съвсем логично жалкия му живот, белязан единствено от манията да трупа пари по нечестен начин, свърши твърде рано - мафиотите обикновено не доживяват до дълбока старост. Лека му пръст, сега няма да жаля за него.

Но да се върнем на Дарина. Докато бе жив Илия Павлов, тя се изживяваше като Кралицата-майка - нещо като идол на родните златотърсачки. Помня, бях още студентка по журналистика и пишех на хонорар в един вестник, когато я видях за първи път в сладкарницата на „Кемпински Зографски". Ходеше гордо изправена, все едно е глътнала точилка, а главата й бе комично вдигната със стотина градуса над естественото си положение. Беше облечена в някаква ужасно кичозна рокля, обшита в златни нишки, която сигурно струваше заплатата ми за три години напред.

В ръката си, която се бе превърнала в подвижна закачалка на стотина шарени гривни „Хермес" и „Луи Вютон", размяташе лачена черна чанта с размерите на ядреното куфарче на Елцин. Тънките токчета на леопардовите й обувки потъваха в мекия мокет, а притежателката им се разпореждаше властно по телефона с някакъв незнаен слуга, може би министър. Седна на едно от сепаретата, а след малко дойдоха още 3-4 кокошки, също толкова нелепо изглеждащи като нея, но вероятно мислещи се за „върха на сладоледа". Говориха си някакви пълни глупости, съдейки по доловените отделни фрази /не че ги подслушвах - викаха прекалено шумно/, кискаха се бурно и се наливаха с шампанско.

Това бе Дарина - една безделница, скитосваща баровете у нас и по света, отегчена съпруга на мутра, която според слуховете не му бе и особено вярна. После се прочу с това, че организира за година-две конкурса „Мис България" и сложи короната за най-красива нашенка върху главицата на любовницата на мъжа си - Ивайла Бакалова. Модерна жена, няма спор! Всъщност, Дарина се представя за актриса, но май има само една-две роли. В някакъв филм си показала циците край един басейн, а после я изнасилил Дим Дуков. Голям принос в родната култура!

Сетне, като гръмнаха мъжа й, изчезна от България. Клюката довя, че е била наложница в безкрайния харем на Берлускони /после се оказа, че той май си падал по дъщеря й/. Периодически научаваме за купоните й, честванията на рождени дни, сватби и годежи на челядта й. Казват, че напоследък се изживявала като продуцент. На какво точно - „Гугъл" мълчи. Пак от клюкарските страници научаваме, че има връзка с атлетичен актьор-хубавеляк от Италия, по-млад от нея с 2-3 десетилетия. Жива и здрава да е - преди на нея й плащаха за креватни пируети, сега е неин ред да се ръси.

И това е то. Ето ви я накратко биографията на Дарина Павлова. Та питам се - тази дама ли ще оценява талантите на България? На базата на какви свои добродетели и успехи? Редно ли е изобщо мутренската арогантност, тотално безкултурие и липса на елементарен вкус да ни се насаждат от екрана, и то на национална телевизия? Както сполучливо написа един известен журналист - сигурно ще учи младите таланти как да се продадат добре и да прелъстят поредния старчок. То и това си е талант в днешно време...

Ами това е то България през 2015 г. Мутрите и техните вдовици вече ще ни оценяват и ще казват ставаме или не. Аз лично имам отговор за себе си. Просто няма да гледам...


 Вероника Велинова, в. "Уикенд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар