Зима

Зима
Пролет

24 март 2015 г.

Пътнически самолет се разби във Франция

По предварителни данни на борда на самолета са пътували общо 148 души

В южната част на Франция се разби пътнически самолет Airbus A 320, предаде La Provence. Летателният апарат е собственост на компанията Germanwings. Той е изпълнявал полет от Дюселдорф към Барселона.

На борда на самолета се намирали 142 пътници, четирима стюарди и двама пилоти. Лайнерът се разбил над Алпите. В момента хеликоптери издирват останките.

Останките на самолета вече са намерени от хеликоптери на жандармерията. Лайнерът на авиокомпания Germanwings е извършвал полет 9525 от Барселона в немския Дюселдорф и изчезнал от екраните на радарите в района на Алпите във Франция недалеч от град Барселонет, съобщи RT.

По предварителни данни на борда на самолета са пътували общо 148 души: 142 пътници и 6 души екипаж. Останките от самолета са регистрирани от хеликоптерите на жандармерията.

Главата на МВР на Франция вече отпътува към мястото на крушението, а главата на министерския съвет официално потвърди катастрофата на А320 в южната част на стрната.

По дани на сервиза Flightaware, самолетът на авиокомпания Germanwings в последната фаза на полета си е започнал рязко да губи височина. По данни на Flightaware, самолетът се е снижил от 12 км. височина до 7,6 км., след което връзката с него бе изгубена. Местни медии съобщиха, че преди крушението пилотите са подавали сигнали.

По данни на местните власти шансове за оцелели няма. Самолетът на дъщерна компания Lufthansa от 24 години е в активно експлоатиране. Преди полета самолетът е бил задържан на летището с 30 минути, съобщава немското радио hr-INFO.

Стана известно, че по-голямата част от пътниците са граждани на Германия.

Припомняме, последната катастрофа на Airbus A320 е станала на 28 декември 2014 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар