Зима

Зима
Пролет

25 март 2015 г.

Защо мъжете на средна възраст изневеряват?

Вероятно за всеки мъж причината за това деяние е различна


Може би помните как преди две години режисьорът на „Снежанка и ловецът“ Рупър Сандърс (на снимката) изневери на красивата си съпруга Либърти Рос с актрисата Кристен Стюарт.

Тогава британецът беше на 42 години и се радваше на уж стабилно семейство с две деца. След аферата им с Кристен, Сандърс провали брака си (Либърти се разведе с него), а Стюарт не успя да задържи гаджето си – Робърт Патинсън.

Въпреки че всички подобни истории имат сходен сюжет и край, все пак много мъже на средна възраст решават да изневерят на постоянната си половинка. Според статистиките изневярата се увеличава с всяка година и то с обезпокоителни темпове.

Мъжете по принцип са по-склонни към извънбрачна афера, отколкото жените. Според изчисленията 60% от всички женени двойки участват в някаква форма на изневяра в даден момент от брака си.

Въпросът е: „Защо?“

Вероятно за всеки мъж причината за това деяние е различна. Ето и 7 от най-основните поводи за изневяра от страна на мъжете около 40 години:

1. Кризата на средната възраст

Този етикет се е превърнал в клише, но е истина, че много мъже в края на 30-те или началото на 40-те си години имат нужда от нова тръпка в живота си. Включително и в сексуален план те започват да мечтаят за нови приключения и изживявания.

2. Това е в природата на конкретния мъж

Не всеки мъж е кръшкач, но е факт, че за представителите на силния пол моногамията е по-голямо изпитание.

3. Направил го е от скука

Мъжете са активни същества и имат нужда от нови вълнения и предизвикателства в живота. Те обичат играта на котка и мишка, обичат да ходят на лов и т. н. Има мъже, които просто мразят рутината и скуката.

4. Не се чувства ценен и обичан

Ако един мъж не се чувства обичан, желан и ценен от партньорката си, той може да потърси това признание на друго място. Всеки човек иска да се чувства специален и да знае, че има човек, който има реален интерес към него.

5. Няма повече цели в живота си

На определена възраст някои мъже (и за жените важи) сякаш изгубват мечтите си. Техният живот е станал твърде предвидим – те имат семейство, стабилна работа, дом и като цяло са наясно как ще протече седмицата, месецът им или годината. Това понякога е депресиращо и може да накара мъжа да пожелае да кривне от правия път.

6. Иска да избяга от отговорност

Има мъже, които просто в даден момент се отегчават от своите отговорности, наложени от страна на семейството и обществото. Писва им да са сериозни, да се държат достойно, да издържат семейството. Ще им се да избягат от този омагьосан кръг и да правят каквото си искат, а изневярата е едно от тези неща.

7. Не смята, че изневярата е „измама“

Има една порода мъже, които смятат, че изневярата не е точно измама спрямо партньорката. Те дори смятат, че тя е полезна за връзката. Обикновено тези мъже не са особено чувствителни и като цяло не са искрени, а имат склонност да лъжат.


Тialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар