Зима

Зима
Пролет

25 март 2015 г.

Внимание, мотористи

Чухте ли, открива се новият сезон за мотористи. На много хора косите им настръхват от тази новина.

Тези с моторите сигурно се радват, че отново ще яхнат мощните си машини и ще препускат бясно по пътищата, без да се интересуват какво има пред тях. 


Пукне ли пролетта и във вените на мотористите потича бензин, който може да се укроти само с висока скорост. Каквито и акции да предприема КАТ, за да се спре тази война на пътя с главни действащи лица джигитите, полза няма.

Ето и преди дни се случиха две кървави бани с мотористи. Близо до Севлиево двама водачи на „бързите коне” се сблъскаха зверски и от тях остана само локва кръв. Толкова голямо е било поражението, че с часове не можеше да се открие самоличността на безразсъдните джигити. Друг като тях пък загина на място край Варна. Пак само преди дни. И от него остана една локва кръв, примесен с бензин.

Примерите са много и още ще се множат, защото този сезон идва ново попълнение джигити. Тези почти деца, които ще яхнат моторите, трябва да знаят, че карат бомба, която може да се взриви всеки момент, ако са безразсъдни. Трябва да си съберат ума и в него да има не само вятър, но и мисъл.

Защото новите мотористи трябва да знаят, когато се качват в тежките си машини, че освен тях на пътя има и други водачи, както и пешеходци. Пресичат и деца.

Отговорността за собствения им живот и този на другите не трябва да им дава мира. Не КАТ, а именно всеки един от тези млади и силни мъже трябва сам да носи отговорност за участието си в движението. И ако може, пощадете нас, пешеходците!


Фани Чоджумова, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар