Зима

Зима
Пролет

24 март 2015 г.

Русия забрани на държавните си служители да почиват в България

Отделно властите в Москва забраняват дотираните от държавата почивки на деца, пенсионери и ветерани в България

Русия забрани на държавните си служители да почиват в България. Над 5 милиона служители от силовите структури на Москва нямат право да почиват по нашите курорти. Данните съобщи в Бургас депутатът от "БСП - лява България" Петър Кънев, съобщава „Труд“.

Кънев уточни, че забраната се отнася за служителите в силовите структури - армията и службите за сигурност.

Отделно властите в Москва забраняват дотираните от държавата почивки на деца, пенсионери и ветерани в България. "Мерките се отнасят за всички държави, наложили санкции на Русия. България обаче ще го отнесе най-яко", коментира Кънев.

Луксозната база на московското правителство - Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" все пак ще посрещне руски деца и това лято, но за ваканциите вече ще плащат родителите. Заради инфлацията бюджетните средства за социални разходи са редуцирани сериозно. Затова дотираните почивки в чужбина са спрени, само малки групи ще летуват в Крим и Сочи, обясниха от СОК "Камчия".

От 2007 г. насам Москва пращаше там целогодишно на безплатни ваканции хиляди ветерани и социално слаби майки с деца, а през лятото идваха ученици. Руснаците вложиха 120 млн. евро в разширяването на комплекса, който от две години разполага с 2000 легла. Миналата есен в комплекса бе открито и първото частно СОУ "Юрий Гагарин", което ще издава дипломи по българските и руските стандарти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар