Зима

Зима
Пролет

23 март 2015 г.

Еврото се срина

Анализаторите прогнозират, че еврото ще продължава да поевтинява, очаква се еврото и долара скоро да се обменят 1:1

Еврото се срина до най-ниското си ниво от 2006 г. насам. Единната валута изгуби 1.2% и струваше по-малко от 1.1864 долара - най-ниското равнище от март 2006 г. На европейските пазари общата валута поевтиня с 0.5% до 1.1938 долара.

Цената на еврото се смъкна и с 0.5 на сто спрямо йената до 143.93 йени за евро, което пък е най-ниско ниво от ноември 2011 г.

Поевтиняването на еврото ще доведе до поскъпването на някои стоки в България, предупреждават анализаторите.

Според международните анализатори причините са прогнозите за ниска инфлация и дори дефлация в еврозоната, както и политическата несигурност в Гърция и спекулациите, че страната може да напусне европейския валутен съюз.

Еврото започна да върви още по-бързо надолу, след като Германия обяви, че е възможно Гърция да напусне еврозоната.

Анти-руските санкции: единствения печеливш е САЩ
 

Под натискът на Вашингтон редица европейски държави започнаха да налагат икономически санкции срещу Русия, което доведе до срив на руската рубла, но ефекта на „бумеранга" бързо донесе огромни загуби и на европейските икономики.

Дори Германия се задъха заради санкциите срещу Русия. След призивите на немския бизнес да се спре политиката на санкции срещу Русия заради огромните загуби най-накрая и канцлера Ангела Меркел обяви, че повече Германия не може да си позволи да налага нови санкции под натиска на Съединените щати.


Заради санкциите срещу Русия в Германия очакват да се отчете не само нулев растеж, но дори и отрицателни резултати през тази година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар