Зима

Зима
Пролет

5 март 2015 г.

Мнозинството подкрепи Вучков, бламира Бойко Борисов

Малииии, ужасссс, четирите парламентарни групи от "официалното мнозинство" напълно подкрепят подалия оставка министър на вътрешните работи Веселин Вучков.

Е, сега вече "имаме новина" - да не би да се окаже, че мишоците най-сетне са решили, че е унизително да работят по "указания свише", а Бойко Борисов да тръби: "АЗ, АЗ, АЗ" без спирка и срам. На практика подкрепата за подалия оставка министър означава бламиране на премиера Бойко Борисов. Обаче той нали не е юрист, нали раздува, че му въртели "ченгеджийски номера", защо да се впечатлява от парламентарния натиск. Да си се радва на подкрепата на Бригадир Аспарухов от ДС, нали като юноша бледен е имал "мокри сънища" как набива крак на плаца в Симеоново в школата на ДС.

"Четирите партии от парламентарното мнозинство – ГЕРБ, Реформаторски блок, АБВ и Патриотичен фронт, изразиха пълна подкрепа за вътрешния министър Веселин Вучков.", заяви в кулоарите на НС Равдан Кънев. "Искрено се надявам, че ще има среща между министъра и премиера. Изразихме много категорична подкрепа на всички групи от мнозинството за работата му до момента, за извършените по инициатива на министерството законодателни реформи, които бяха много успешни, много бързи и най-доброто до момента реформаторско постижение на управлението.", добави Кънев.

"Изразихме общо мнение, че реформата в сектор "Сигурност" е най-важната, която трябва да бъде завършена в България, че подкрепата ни за този екип на министерството е извън всякакви съмнения и искрено се надяваме, че ще може да продължи с тази добра работа. Подкрепата беше толкова единодушна от четирите групи и от присъстващите вицепремиери, че аз не виждам да има политически казус. Може би има правен казус, който трябва да бъде разрешен.", заключи Радан Кънев.

Потресаващо бламиране - "в най-важния МИ ден" на "премиера като слънце". Напълно се потвърди версията "Завера". Мнозинството подкрепи Веселин Вучков и бламира Бойко Борисов. Ако министър-председателят има мъжка чест, незабавно трябва да подаде оставка и пак да пожелае приятна работа в парламента - този път на всички депутати от мнозинството, а не само на министъра, подал оставка.

Оказа се, че депутатите от мнозинството решиха да се възползват от операция "Завера" на Цв. Цв. в своя полза и да покажат на самозабравилия се Бойко Борисов, че не им дреме за неговия "стратегически ден" - посещението на шефа на ФБР и делегацията от азери, "които все още не са обядвали", както реднал Б.Б. на излизане от заседанието на МС. Обаче сетне му се наложи втори път да се среща с Веселин Вучков и да го кандърдисва да си оттегли оставката с уговорката, че след няколко месеца той сам ще махне Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев.


bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар