Зима

Зима
Пролет

26 март 2015 г.

За святата Хипократова клетва

За някои хора няма нищо свято – нито Хипократова клетва, нито състрадание, нито елементарно етично отношение към болния.

Това се отнася за някои лекари, които до такава степен са се рафинирали да скубят пари от болните, че успяват дори да ги убедят, че плащането е съвсем в рамките на закона. А самото плащане е под формата на предложение за избор на лекар или на екип. 

Друг е въпросът, че маса болници в малките градчета имат по един хирург, но не се свенят и там да обявят цени за избор на... екип.

Фактите на Агенцията по медицински одит показват още една далавера – в клиниките предлагат на хората да си изберат лекар, но вместо това се калкулира избор на екип, което е в пъти по-скъпо.

Пито-платено! Иди доказвай, че нямаш сестра. Така, както и маса народ не може да докаже какво са му имплантирали и дали въобще са му сложили медицинското изделие, за което също си е платил. 


Докато няма контрол, тази корупция ще се вихри. Крайно време е да се създаде спецорган, който да поема точно тези случаи. Така е в немалко страни. 
Пациентът всякога е уязвимата страна в болницата

"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар